Klar mot Sverige

LONDON (Dagbladet): David Beckham (27) vil ha en frisk venstrefot med i laget når England VM-åpner mot Sverige. I går trente kapteinen for fullt med ny sveis. Hvilken engelsk lykke, manager Svennis.

- David var med på alt under treningen i går, og hvis han ikke får noen reaksjoner etter det, så er han klar for søndagens kamp mot Sverige, sier Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson.

Det er nå sju uker siden Beckham pådro seg et lite brudd i venstre fot i en Champions League kamp mellom Manchester United og Deportivo La Coruna. Beckham ble båret av Old Trafford.

Siden den gang har fotballnasjonen gått både på de berømte nålene, og på pub. For å be, drikke, snakke og håpe. I går kom svaret engelske fotballfans, og sponsorene, ville ha: Kaptein Beckham ledet an på treningsfeltet. Becks løp, sparket og smilte. Halleljua!

Kroppen fungerte på vanlig måte. Han viste seg også fram i bar overkropp. Verden i lær og ball skulle få se at de ekstra skadekiloene var borte vekk.

Ingen smerte

- Han tok frispark, cornere og fyrte av mange skudd uten å kjenne noe som helst smerte, sier en blid Eriksson, som fortsatt vil teste Beckham knallhardt både i dag og i morgen.

- Går disse treningene uten tilbakeslag spiller han garantert fra start mot Sverige. Men, selvsagt har vi andre alternativer hvis det skulle vise seg at han ikke er frisk nok. Vi kan spille med andre på høyrekanten, men det er ingen som David Beckham.

Det han bidrar med av frispark, cornere og innlegg betyr utrolig mye for England.

Ekstratrening

Etter økta i pluss 26 i går reiste Beckham, og hans to fysioterapeuter, videre for mer spesialtrening. Blant annet for å teste løp/stopp/tverrvending/løp og rykk. Også dette gikk smertefritt. Seansen ble overvåket av en stor skare med japanske Beckham-fans, pluss en haug med snikende tv-team. De fikk sine glimt av Beckham mens han skrudde frispark inn i nettet.

  • Newcastles Kieron Dyer er fortsatt høyst usikker. Hans kneskade er ikke leget.

- Dyers skadesituasjon tar vi stilling til enten torsdag eller fredag, forteller Eriksson til Sky Sports. Det er ventet at enten Blackburns David Dunn eller Alan Smith fra Leeds vil bli innkalt hvis Dyer må reise hjem fra Japan.

England har frist til fredag til å innrullere en ny spiller i VM-troppen.

  • Nicky Butt (knetrøbbel), David Seaman (strekk) og Robbie Fowler (hofte) er ifølge Sky sports alle sammen klare for dagens treningsøkt. Det samme er Ashley Cole.
DAVIDS COMEBECK: David Beckham var for første gang på sju uker klar for fellestrening i Kobe i går. Han sparket, tok skudd og løp som en kaptein foran resten av Englands VM-tropp. - Han deltok på alt uten smerte, blant annet under vår en-touch-trening, sier Englands svenske manager, Sven-Göran Eriksson.