Morten Thorsby:

Klar Solbakken-beskjed: - Nedtur

Morten Thorsby (25) har herjet i Serie A for Sampdoria denne sesongen. Likevel har spilletida på landslaget vært begrenset. Nå kommer han med en tydelig oppfordring til landslagssjef Ståle Solbakken.

KLAR: Morten Thorsby vil vise seg fram i den kommende lanskampene mot Luxemburg og Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Morten Thorsby vil vise seg fram i den kommende lanskampene mot Luxemburg og Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges siste landskamp mot Montenegro går nok ikke i glemmeboka til Morten Thorsby med det første.

Kampen ble av mange omtalt som Thorsbys store gjennombrudd på landslaget, og lysluggen fra Heming ble pekt på som en av Norges beste.

Nå er 25-åringen høyaktuell for å starte landskampene mot Luxemburg og Hellas. Men veien dit har vært alt annet enn enkel, ifølge han selv.

- Jeg har inntil nå følt jeg ikke helt har fått det til på A-laget. Jeg har ikke fått så mange sjanser heller. Når jeg har fått sjansen, har jeg blitt plassert i en rolle jeg ikke er så god i - som i Østerrike kampen. Da hadde jeg imidlertid også en dårlig dag, sier Thorsby til Dagbladet.

ITALIA: Norske Morten Thorsby får oppmerksomhet i Serie A. Video: Ljosland / Strive Vis mer

Under Lagerbäck ble sjansene få for Thorsby, og Heming-gutten satt også på benken under debutkampen til Ståle Solbakken mot Gibraltar i våres.

Det skuffet 25-åringen.

- Det var nedtur å ikke få det til i Østerrike-kampen og så ende på benken i de neste kampene. Også nedtur å ikke starte i Tyrkia kampen selvfølgelig. Da følte jeg at jeg var i form.

Nå håper han at prestasjonene i sist landskamp skal være nok til å overbevise sjefen.

STORSPILT: Morten Thorsby har vært en av Sampdorias beste spillere denne sesongen. Foto: NTB
STORSPILT: Morten Thorsby har vært en av Sampdorias beste spillere denne sesongen. Foto: NTB Vis mer

- Jeg trives godt med Ståle. Det blir spennende å se hva vi får til sammen. Jeg har troen på «nye Norge» og gleder meg til å bidra.

Ambisjoner

Thorsby legger en strålende sesong i Italia bak seg. I løpet av sesongen kan den tidligere Stabæk-spilleren vise til flere bragder:

*Vant flest hodedueller av alle i ligaen (153)

*3. plass på lista over dem som løp mest (11,726 km per kamp)

*13. plass på lista over spillere med flest gjenvinninger

*Nest best blant Sampdoria-spillerne på spillerbørsen til Gazzetta dello Sport.

Prestasjonen har gjort at 25-åringen blant har blitt koblet til klubber som Napoli og Atalanta, i tillegg til flere Premier League-klubber.

- Jeg har ambisjoner om å spille både Europa League og Champions League. Da må jeg nok imidlertid ett hakk opp enten i Italia eller en annen «Big 5» klubb. Jeg mener selv jeg er klar for det nå, men vi får se hva markedet sier, forteller en ærlig Thorsby.

- Veldig fornøyd

Thorsby forteller at han overordnet er veldig fornøyd med sesongen sin og at utviklingen har vært svært positiv.

Nå håper Sampdoria-spilleren å fortsette den gode trenden inn i de kommende landskampene mot Luxemburg og Hellas.

- Det var en opptur å endelig få det til på landslaget (Montenegro kampen journ.anm.). Det har egentlig vært veldig få personlige nedturer i Sampdoria i år. Jeg har fått til mye av det jeg ønsket selv om jeg selvfølgelig alltid ønsker mer, forteller Thorsby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer