- Klar straffe, dommer!

LERKENDAL (Dagbladet): Dagfinn Enerly gikk rett bort til dommer Michal Benes etter kampen. - Jeg prøvde å få en forklaring på at han ikke dømte straffe, men han bare så rett ut i lufta, sier Enerly til Dagbladet.

Situasjonen i det 88. minutt kunne gitt RBK en sjanse til å avgjøre kampen. Enerly dro seg forbi en Ajax-forsvarer, ble sparket på leggen og falt, men den tsjekkiske mannen i gult holdt fløyta i ro.

- Klar straffe. Jeg er foran hele tida, og selv om han traff ballen etter å ha truffet foten, så burde dommeren ha blåst. Jeg er ikke så bra i tsjekkisk, så det er mulig at han ikke forsto hva jeg sa, sier Enerly lett ironisk.

- Hadde vunnet

Hele RBK-troppen var samstemt i at RBK ble bortviftet en mulighet fra krittmerke.

- Veldig synd at vi ikke fikk den straffen. Jeg hadde satt den i mål, og da hadde vi vunnet, sier Christer Basma, med et lite spark til Bent Skammelsrud, som misset straffe mot Lyon i forrige kamp.

Nils Arne Eggen følte seg også snytt.

- Jeg var ikke sikker da det skjedde, men etter å ha sett videoen, så er jeg enig i at det burde vært blåst, sier Eggen, som ikke var fornøyd med at laget skapte så lite.

- Vi ble litt for tafatte i avslutningsfasen. Det var det som var problemet.

Rosenborg skapte bare tre sjanser gjennom hele kampen, derfor hadde straffen vært den muligheten som kunne gitt fornyet håp om avansement i Champions League.

- Vi gir ikke opp ennå. Det er fortsatt ni poeng å kjempe om, så det er ingen grunn til å gi opp, sier Enerly.

På krykker

I går kom høyrevingen inn for Frode Johnsen, som landet forkjært på tåa etter en duell med André Bergdølmo. Han kom ut av garderoben med krykker.

- Det er surt, og jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Skal til røntgen i dag, og sånn som det kjennes nå, så tviler jeg på at jeg spiller til helga mot Stabæk, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

Like etter måtte Harald Brattbakk ut med strekk, og ble erstattet av Christer George. Det gjorde at Rosenborg måtte legge om stilen. Et lavtliggende og tett markerende Ajax-lag tvang RBK til å slå langt mot Johnsen og Karadas i starten av kampen. Og det tok litt tid før midtbanen til RBK klarte å sette i gang vingene George og Enerly.

- Vi klarte liksom ikke å snu spillet. Det kan jo skyldes at de lå så tett på oss hele kampen. De var veldig gode mann mot mann, sier Ørjan Berg.

Bent Skammelsrud er enig.

- Ajax hadde gjort hjemmeleksa si bedre enn Inter. Det ble en stillingskrig, og jeg må si at de var veldig gode til å forsvare seg, sier Skammelsrud til Dagbladet.

Burde scoret

Midtbaneveteranen hadde Rosenborgs første sjanse i kampen, og kanskje den største.

- Ja, det er sånne sjanser man må sette for å vinne sånne tette kamper. Nesten alene på blankt mål på 14 meter er ikke hverdagskost for meg, sier en litt oppgitt Skammelsrud.

Bakerst hos gjestene sto nemlig André Bergdølmo, og hadde tilsynelatende full kontroll.

- Vi var veldig fokuserte på det vi skulle gjøre defensivt, og da ser det sikkert lettere ut enn det egentlig er. Vi hadde ikke tenkt å ligge så lavt. Det var faktisk RBK som presset oss så langt tilbake.

- Men du er enig i at det var straffe?

- Jeg så ikke situasjonen, men jeg hører jo at alle mener det var det, så jeg vet ikke, smiler Bergdølmo.

Sannsynligvis den beste nordmannen på banen i går.

SNYTT OG SINT: Den tsjekkiske dommeren Michal Benes og linjedommerne fikk det glatte lag av Rosenborgs Dagfinn Enerly etter kampen. - Jeg er ikke så bra i tsjekkisk, så det er mulig at han ikke forsto hva jeg sa, forklarer Enerly.
BEVISET: TV-bildene fra TV3 viser helt klart at Dagfinn Enerly burde hatt straffe da han ble felt av en Ajax-forsvarer to minutter før slutt.