Sesongens lag.

Klar tale fra ekspertene

Ekspertene kårer sesongens lag til nå i Premier League. Topplagenes gode prestasjoner kommer tydelig fram i de ulike lagene.

STJERNER: Mohamed Salah har vært strålende denne sesongen. Foto: Darren Staples/PA Images
STJERNER: Mohamed Salah har vært strålende denne sesongen. Foto: Darren Staples/PA Images Vis mer
Publisert

Vi er kommet halvveis i Premier League-sesongen og ekspertene skal ta ut sesongens lag til nå.

Mye kan skje i både gull- og nedrykkskampen. Nå kjemper Manchester City og Liverpool helt i toppen, mens Norwich, Newcastle og Burnley ligger under streken. Det må likevel påpekes at alle lag ikke har spilt like mange kamper.

Ekspertene har gått for samme spillere i flere ledd og dominansen til toppklubbene går igjen flere plasser, men to av tre går faktisk for én spiller fra både Watford og Crystal Palace.

Øyvind Alsaker, TV 2-kommentator:

Målvakt:

Aaron Ramsdale (Arsenal).

- Jeg synes han har vært en levende vegg i mange kamper og er en type som Arsenal trenger. Det er mange gode keepere, men Ramsdale har prestert mye bedre enn forventet. Ramsdale har også en redningsprosent blant de aller beste.

Forsvar:

Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

- Reece James har lagt inn en god søknad, men Trent er en moderne back av ypperste klasse. Pasningsfoten hans er veldig bra og han leverer godt med målpoeng.

Ruben Dias (Man City).

- Det handler mye om baklengsmål og der er City klart best. Det skal Dias selvfølgelig ha mye av æren for. Han har gode defensive kvaliteter og en pasningsfot som passer de lyseblå.

Joël Matip (Liverpool).

- Han har vært enorm tidvis og veldig god. I noen kamper har det blitt noen baklengs for mye, men han har vært «rock solid».

João Cancelo (Man City).

- Vi har jo to spinnville høyrebacker, så en av de må flyttes til venstrebacken. Cancelo er klink i et lag som dette og han er nøkkelspiller for City. Det skader heller ikke at han leverer noen praktfulle scoringer.

Midtbane:

Rodri (Man City).

- Rodri har vært rå, så han tar den plassen på midtbanen. Fabinho har også vært god, men jeg må gå for Rodri. Han tok ikke ligaen med storm da han kom fra Madrid, men denne sesongen har ikke noen vært bedre i den rollen.

Jordan Henderson (Liverpool).

- Henderson har vært strålende på Liverpools midtbane hittil denne sesongen. Sammen med Fabinho så dominerer de midtbanen, men Henderson har imponert meg mest.

Conor Gallagher (Crystal Palace).

- Gallagher var god på utlån hos West Brom forrige sesong, men han har tatt ytterligere steg denne sesongen. Det virker som han er overalt på banen til tider og han er en god boks-til-boks midtbanespiller.

Angrep:

Emmanuel Dennis (Watford).

- Det er vanskelig å bare velge tre, men Dennis har vært god. Han spiller sin første sesong i Premier League og spiller for Watford, så det han har levert står det respekt av. Jota er et veldig godt alternativ, men Liverpool scorer nesten tre ganger mer enn Watford, så Dennis får plassen.

Mohamed Salah (Liverpool).

- Han er et soleklart valg, uten tvil. Han kan snu kamper på egen hånd og målpoengene kommer på bestilling. Salah er en superstjerne!

Bernardo Silva (Man City).

- Smith Rowe og Son er gode alternativer, men Silva har vært veldig god for City. Han styrer spillet, serverer lagkameratene og er toppscoreren deres i Premier League.

Laget (4-3-3): Ramsdale, Trent, Dias, Matip, Cancelo, Rodri, Henderson, Gallagher, Dennis, Salah og Silva.

Spillere som ikke nådde helt opp: Mendy, Ederson, Rüdiger, Gabriel, Fabinho, Mount, Jota og Mane.

TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: NTB
TV 2-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: NTB Vis mer

Kasper Wikestad, NENT-kommentator:

Målvakt:

Aaron Ramsdale (Arsenal).

- Det er flere gode kandidater, men samtidig hvis man ser på underliggende tall, så har Arsenal plukket mer poeng spillemessig enn det de kanskje burde ha tatt - og det skal Ramsdale ha noe av æren for. Han har overrasket stort, levert bra og blitt en favoritt blant fansen. Hvis man ser på topp ti-redninger denne sesongen i ligaen, så står han sikkert for sju av dem.

Forsvar:

Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

- Han hadde litt trøbbel forrige sesong og ble droppet fra landslaget, men nå er han tilbake på sitt beste. Trent er en veldig komplett spiller, men det er jevnt mellom Trent, James og Cancelo.

Antonio Rüdiger (Chelsea).

- Veldig god og spesielt i systemet til Chelsea. Rudiger har god fot og er solid defensivt, men han er også en leder på banen.

Ruben Dias (Man City).

- Dias er utrolig viktig i det oppbyggende spillet til City med ball og stort sett har de ballen hele tiden. Han er ekstremt viktig i Guardiolas system.

João Cancelo (Man City).

- Jeg synes Cancelo har vært den beste backen denne sesongen og i Manchester City er han én av få som er sikker i laget. Som Trent er han veldig komplett, men i motsetning så går han mer inn i banen.

Midtbane:

Declan Rice (West Ham).

- Jeg hadde ikke trodd West Ham skulle følge opp det de presterte forrige sesong, men de har imponert meg igjen. Declan Rice er soleklart deres viktigste spiller og jeg tror han kunne spilt på alle klubber i Premier League. Han vinner ballen, dekker enormt mye rom og er relativt kreativ i den rollen. Mange blir litt statiske i ankerrollen, men det er ikke tilfellet med Rice.

Conor Gallagher (Crystal Palace).

- Gallagher var god forrige sesong, men da spilte han for et lag som sleit mer. Nå har han kommet til sin rett og slått seg løs. Han legger ned haugevis av kilometer, skaper sjanser, scorer mål og gjør nesten alt.

Bernardo Silva (Man City).

- Han har på mange måter vært Premier Leagues beste spiller denne sesongen sammen med Salah. Han jobber utrettelig for laget, men har også teknikk, kreativitet og avslutningsegenskaper. Det har uten tvil kommet til sin rett denne sesongen.

Angrep:

Mohamed Salah (Liverpool).

- Mohamed Salah sier seg selv. Han har nettkjenninger eller målgivende i nærmest hver eneste kamp. På 18 kamper i Premier League har han levert 24 målpoeng. Sammen med Bernardo Silva er han det mest soleklare valget.

Cristiano Ronaldo (Man United).

- Mange av Ronaldos sju ligamål er avgjørende for Manchester United. Han har evnen til å levere når de trykker på og trenger scoringer. Som vi husker fra gamle dager er han ofte den største trusselen når de presser motstanderen.

Emmanuel Dennis (Watford).

- Dennis har altså levert sju mål og fem målgivende for et lag som kjemper for å overleve. Det er vel ingen som har tapt flere kamper enn Watford, så han har vært veldig imponerende. Jeg hadde ikke de store forventningene at Emmanuel Dennis skulle være en fantastisk berikelse for Premier League, men han har skapt trøbbel for motstanderne.

Laget (4-3-3): Ramsdale, Trent, Rüdiger, Dias, Cancelo, Rice, Gallagher, Silva, Salah, Ronaldo og Dennis.

Spillere som ikke nådde helt opp: Mendy, James, Rodri, Doucouré, Mount, Smith Rowe, Vardy og Antonio.

NENT-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NENT-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Roar Stokke, NENT-kommentator:

Målvakt:

Édouard Mendy (Chelsea)

- Med keepere som Aaron Ramsdale, José Sá, Alisson Becker og Ederson er konkurransen knalltøff, men Mendy er tidvis fantastisk.

Forsvar:

Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Ruben Dias (Man City).

Aymeric Laporte (Man City).

João Cancelo (Man City).

- Det å plukke ut høstens lag i Premier League er omtrent like vanskelig for meg som å få sprø svor på ribba. Det er heldigvis ikke vanskelig å få plass til Trent, Dias og Cancelo.

Midtbane:

Rodri (Man City).

Declan Rice (West Ham).

- Spillerne jeg setter på midtbanen er basert på statistikker. Rodri og Rice sin samhandling og prestasjoner for deres respektive klubber blir avgjørende her.

Angrep:

Mohamed Salah (Liverpool).

Bernardo Silva (Man City).

Sadio Mané (Liverpool).

Diogo Jota (Liverpool).

- De tre på topp hos Liverpool har vært fantastiske og må helt klart med. Bernardo Silva er inne i sin beste Premier League-sesong og stikker av med den siste plassen.

Laget (4-2-3-1): Mendy, Trent, Dias, Laporte, Cancelo, Rodri, Rice, Salah, Silva, Mané og Jota.

Spillere som ikke nådde helt opp: Ramsdale, Ederson, Alisson, James, Thiago Silva, Henderson og Fabinho.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer