KRUTT I STØVLENE: Den innleide spissen Henrik Kjelsrud Johansen blir viktig for Fredrikstad i opprykkskampen. Her i aksjon mot Sandnes Ulf på La Manga i sesongoppkjøringa. Foto: Terje Jørgensen / fredrikstadfk.no
KRUTT I STØVLENE: Den innleide spissen Henrik Kjelsrud Johansen blir viktig for Fredrikstad i opprykkskampen. Her i aksjon mot Sandnes Ulf på La Manga i sesongoppkjøringa. Foto: Terje Jørgensen / fredrikstadfk.noVis mer

Klar tale fra Fredrikstad: - Å rykke opp er det eneste målet som er godt nok

Innleid Odd-spiss får nøkkelrolle.

Med ni seriegull og elleve cuptriumfer er Fredrikstad en storhet i norsk fotball.

Nå, i den tredje sesongen etter nedrykket, er det bare opprykk som gjelder.

- Det blir veldig feil ikke å ha ambisjoner og mål om opprykk i Fredrikstad. Det er noe alle er enige om, og vi lever godt med det, sier lagets trener Håkon Wibe-Lund til Dagbladet, før han fortsetter:

- Jeg vet at det er sju-åtte lag som satser på å rykke opp, selv om ikke alle sier det høyt. Da blir det bare tull om vi i en så stolt fotballby ikke skal ha slike ambisjoner utad også. Å rykke opp er det eneste målet som er godt nok.

Her finner du Dagbladets fullstendige tips for OBOS-ligaen og samtlige avdelinger i 2. og 3. divisjon.

Der tippes blant annet Brann og Fredrikstad på opprykksplassene med Sandnes Ulf, Hødd, Sogndal og Hønefoss på kvalifiseringsplassene.

Ny spiss fra Odd Tre år tilbake i tid var laget truet av konkurs. Nå har de brukt tid på å rydde opp i problemene og satser igjen mot det øverste nivået med en energisk stil og hurtig angrepsspill.

- For oss på innsiden av klubben blir det viktig at vi klarer å holde fast ved spillestilen og være gode nok for Tippeligaen med den stilen og systemet. Vi vil ikke gå på akkord med det for å rykke opp, forklarer Wibe-Lund.

I spissen for laget står innleide Henrik Kjelsrud Johansen. Den 22 år gamle Odd-spilleren er mannen Fredrikstad håper skal bidra med å skyte dem til Tippeligaen.

- For meg er Fredrikstad én av de største klubbene i Norge, og man merker med en gang man kommer hit at det er en fotballby, sier Johansen til Dagbladet.

- Trives med presset 22-åringen har slitt med å slå gjennom i Odd og var tydelig på at et utlån var det beste for ham i 2015. I Fredrikstad blir han en nøkkelspiller.

- Jeg trives med presset som følger den nye rollen. I Odd og Haugesund (2012 og 2013) var jeg aldri fast på laget, og for å utvikle meg og ta nye steg føler jeg at jeg trenger en slik rolle, selv om det er på et litt lavere nivå, forklarer 22-åringen.

Wibe-Lund har jaktet 22-åringen i 2,5 år, og selv om det bare er et lån, er en svært fornøyd med å ha Johansen på plass.

- I 1. divisjon er gode spisser nøkkelen til å hevde seg i toppen. Med Henrik har vi fått en spiss som kan hjelpe oss til opprykk. Målet er at han skal være blant de som scorer mest i divisjonen denne sesongen, sier treneren.

Fredrikstad starter OBOS-ligaen hjemme mot Brann 2. påskedag
.