Klar tale

Ørjan Håskjold Nyland (32) mener det ikke bør være noen tvil om at han står i mål i de kommende kampene med fotballandslaget. Dette til tross for at han er klubbløs.

MELDER SEG KLAR: Kepper Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Lise Åserud / NTB
MELDER SEG KLAR: Kepper Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Keeperen hadde en korttidskontrakt med Reading i vinter og vår. Da den gikk ut i sommer, var han klubbløs. Det er han fortsatt.

- Jeg har hatt flere tilbud der jeg har vært veldig nære. Men diverse faktorer har gjort at det ikke har gått helt igjennom, sier han til Dagbladet.

FORBEREDELSER: Ørjan Håskjold Nyland henter fram en redning i solskinnet på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
FORBEREDELSER: Ørjan Håskjold Nyland henter fram en redning i solskinnet på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Nyland er likevel klar på at han bør stå i mål når Norge møter Slovenia lørdag og Serbia tirsdag.

- Jeg forventer å starte etter det jeg har prestert for landslaget de siste gangene. Vi hadde en liknende situasjon med Stefan Strandberg (midtstopper). Han var uten kamptrening lenge, men kom inn og spilte bra. Sånn har det vært for meg også. Det har vært perioder der jeg har vært uten kamptrening, men spilt bra, påpeker han.

Han slåss om keeperplassen med André Hansen fra Rosenborg og Aalesunds Sten Grytebust. Til sammen har han 38 landskamper. Men selv om han er 32 år, føler han seg fortsatt attraktiv.

Nyland har ei fortid i Hødd, Molde, FC Ingolstadt, Aston Villa, Norwich og Bournemouth. Blant tilbudene han har fått, kom et fra det øverste nivået i England, ifølge ham selv.

VETERAN: Ørjan Håskjold Nyland har 38 landskamper. Nå er han klar for nummer 39 og 40. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VETERAN: Ørjan Håskjold Nyland har 38 landskamper. Nå er han klar for nummer 39 og 40. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Keeperen skadet seg og det åpnet seg opp en mulighet. Så døde dronning Elizabeth og runder ble utsatt. Ta med landslagspausen, så hadde det ikke vært så mange kamper jeg hadde fått uansett. Det var en totalpakke som ikke var optimal.

Nyland forteller at han har kone og barn å ta hensyn til. Det gjør at heller ikke Norge er utelukket.

- Ja, det kan være aktuelt. Norsk fotball er på vei opp. Flere lag gjør det bra i Europa. Du kan få prøve deg på det høyeste nivået, sier Nyland, som ikke legger skjul på at alt handler om spilletid.

Han har trent med Hødd i sommer.

Møtene med Slovenia og Serbia er de to siste kampene i Nations League. Det norske landslaget flyter på en medgangsbølge.

- Veldig kjekt. Vi har satt oss i en god posisjon. Alle - både spillere og støtteapparat - skal ha kred for at vi er der vi er, sier Nyland.

Laget reiser med charterfly til Ljubljana fredag formiddag.

Nations League

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer