- Klar til å fyre løs

- De siste dagene har jeg hoppet litt ustabilt. Nå er det bare å fyre løs. Målet er å bli blant de 10 beste sammenlagt i verdenscupen. Da er det greit med en bra start, sier Tommy Ingebrigtsen (22) til Dagbladet foran kveldens v-cuppremiere i 120-metersbakken i Kuopio.

Sist vinter satte Tiger'n fra Byåsen verdensrekord med 219,5 meter i Planica. I verdenscupen kom han på pallen én gang (nr. tre i Zakopane). Sammenlagt ble han nr. 11. Vinterens store mål er å fly fra alle i skiflygings-VM i den nyombygde 200-metersbakken i Vikersund 10. til 13. februar.

Rufsete vindforhold

- Vi vet at Tommy har potensial, og at han er god nok for en plass i toppen når han får det til. Én av grunnene til den variable hoppingen hans her i Kuopio, er de rufsete vindforholdene i bakken. Ennå er han ikke trygg nok til å takle sterk, vekslende vind, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.

Lurer på hverandre

Han er nøktern optimist foran kveldens v-cupstart.

- Foreløpig har vi bare hoppet gruppevis, under forskjellige forhold. Løperne går rundt og lurer på hverandre, usikre på hvor de står i bildet.

- Etter min vurdering er Noriaki Kasai, Andreas Widhölzl, Sven Hannawald og Martin Schmitt favoritter. Tommy Ingebrigtsen er det beste norske kortet. Sjansene hans stiger hvis vindforholdene er stabile, sier landslagstreneren.

Lillehammer neste

I fjor var v-cuppremieren på Lillehammer, med to renn i den store OL-bakken. I vinter er OL-byen fra 1994 v-cuparrangør nr. to, med bare ett renn.

- 18 nordmenn stiller til start på Lillehammer neste søndag. V-cuplaget tas ut mandag. De som ikke deltar i helgas v-cup, har testrenn på Lillehammer i dag og i morgen, sier Strandbråten.