Klar til å vrake kapteinen

Selv ikke landslagskaptein Martin Andresen kan regne med fast plass på Åge Hareides landslag.

HOSLE (Dagbladet): Det virker som om Hareide har latt det gå sport i å sette press på spillerne sine. Martin Andresen har gjennom vinteren og våren storspilt, hatt klippekort og kapteinsbindet på laget. Men Hareide bare fnyser når vi spør om han er bekymret over kapteinens form, sett ut fra at han har relativt få kamper i beina etter ferien.

-  Her er det ingen som er fast på laget, sier Hareide.

-  Men han er jo kaptein?

-  Ja, men hvis kapteinen vår viser svakhet, så kan han miste plassen. Mot Wales var Martin, i likhet med mange andre, kanskje litt småslapp. Og såpass press må Martin tåle å ha på seg. Norge er avhengig av å ha spillere på laget som er øyeblikkets spillere. Folk som er i form.

Mer kamptrening

Andresens comeback i Tippeligaen har foreløpig ikke vært den store oppturen verken for han selv, eller Stabæk. Men så er det kanskje feil å sammenlikne med fjorårssesongen, der Andresen til tider var et lag alene på Stabæk.

-  Uansett hva folk sier, så er det ingen forventer mer av meg enn det jeg selv gjør, sier han.

Og han har en enkel og rasjonell forklaring på at han ennå ikke er oppe på fjorårsnivå. Etter oppholdet i Blackburn er han på en engelsk formsyklus.

-  Jeg hadde jo ferie allerede i mai og i begynnelsen av juni, og i sommer har jeg vært igjennom en såkalt ressursperiode, med mye grunntrening. Jeg håper å få glede av den utover høsten, for med mer kamptrening så regner jeg med at overskuddet kommer.

I sommer ble det store oppslag i pressen på grunn av Andresens prioritering av NM i bridge. Men vår kortspillende kaptein er klinkende klar på at bridgen ikke går ut over fotballen.

Bridge-binge

-  Bridge er hobby. Fotballen er jobben min og går foran alt. Mens andre ser TV, eller spiller dataspill på fritida, så leser jeg ei bok om bridge. Det er definitivt sunnere enn å spille playstation.

-  Faktisk vil jeg oppfordre barn og ungdom til heller å spille bridge enn dataspill, he- he.

Om Andresens utspill vil føre til nye bridge-binger rundt om i landet, er heller tvilsomt. Men sommerens bridgeskriverier har uansett vært et samtaleemne mellom Andresen og Åge Hareide.

-  Den saken der er medieskapt, og betydelig overdrevet i mediene, sier Hareide.

-  For meg er det utelukkende positivt at Martin får brukt hodet på en skikkelig måte utenfor fotballbanen. Det tror jeg er sunt.

TRENER MER I NORGE: Martin Andresen mener våren i Blackburn var en fin opplevelse. - Men om jeg ble bedre, det vet jeg ikke. Jeg trener også mer når jeg spiller i Norge, sier Andresen.