TILBUD: Petter Northug la opp denne uka. Svenske Klara Nordell har et forslag til hva han kan bruke tiden på nå. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TILBUD: Petter Northug la opp denne uka. Svenske Klara Nordell har et forslag til hva han kan bruke tiden på nå. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Frister Petter Northug med datetilbud

Klara (26) vekker oppsikt med viralt Northug-stunt

Foreløpig har ikke Northug bitt på kroken.

Tidligere denne uka annonserte Petter Northug at en lang og innholdsrik karriere er over. Trønderen regnes som en av tidenes beste langrennsløpere, og har hanket med seg en flust av medaljer fra flere store mesterskap.

På Northugs lange CV finner man blant annet 13 VM-gull og to OL-gull. Selv om han først og fremst kommer til å bli husket for den store idrettsutøveren han var, har 32-åringen også bemerket seg utenfor skisporet. Blant annet med stikk til Sverige.

Nå er det en svensk 26-åring som vekker oppsikt i nabolandet.

Vil på date med Northug

Da Northug annonserte at han legger opp, fikk nemlig Klara Nordell (26) fra Gävle en lys idé. Hun har alltid likt Northug - både som utøver, men også av utseende og hans personlighet - og tenkte at han nå kommer til å ha mye tid til overs.

Så hvorfor ikke gå på date med henne?

HISTORISK PROFIL: Vegard Ulvang sparer ikke på superlativene når han skal beskrive Petter Northugs betydning for langrennssporten. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg og vennene mine begynte å tulle med at jeg en dag skulle treffe Petter, og jeg sa: «Men det er synd at han ikke vet hvem jeg er. Hvordan skal vi løse det problemet?», forteller Nordell til Expressen.

Det var da ideen om et Facebook-innlegg oppsto.

- Jeg kom på at man kanskje skulle testet Facebooks magi. Og det var sånn det hele skjedde, som en morsom idé mellom meg og vennene mine

Går viralt

«Petter Northug. Vill du gå på dejt med mig?», står det på plakaten hun holder på bildet.

Videre ber hun nordmenn om å dele budskapet videre i håp om at det skal nå fram til skistjernen.

Og Nordell har fått akkurat den responsen fra folk hun hadde håpet på. Over 2500 mennesker har delt innlegget, og i kommentarfeltet er det flere som ønsket henne lykke til.

- Jeg ble veldig overrasket da det begynte å spre seg. Det gikk så fort! Det er både skremmende og morsomt at det har blitt delt så mye, men nesten alle reaksjonene har væt positive. Folk ønsket meg lykke til og lurer på om Petter har svart, forteller hun til avisa.

Northug sitter imidlertid foreløpig stille i båten, og har ikke respondert på den svenske jentas tilbud. Selv har hun allerede planlagt deres drømmedate.

- Vi kunne begynt med at han gir meg noe teknikktips i skisporet, før vi avsluttet med en middag. Det hadde vært en bra date.

Fikk kjærestespørsmål

Det har alltid gått damerykter rundt Northug, og i en periode var han sammen med Rachel Nordtømme. Og det kan hende svenske Nordell må vente seg konkurranse om hun vil vinne trønderens hjerte.

På pressekonferansen, da Northug annonserte karriereslutt, fikk han nemlig spørsmål om ryktene rundt en ny kjæreste.

- Jeg har hørt det jeg også, innledet han, men svarte tvetydig på om det er noe hold i ryktene.

- Jeg har ikke sett noen kjæreste, men jeg hører at det kommet fra Johan Kaggestad. Så jeg skal sende en melding til han, for jeg har nummeret, og spørre ham hvem det er, sa Northug.