Klare for cupbomba

Akkurat nå står nervene i helspenn i hele Norge. Sjekk hvor cupbomba kommer i kveld!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld spilles første runde av det norske fotballeventyret som offisielt heter If-cupen, men som stort sett er kjent som «cupen» av de som er med.

Og som alltid drømmer lagene fra de lavere divisjonene om kampen der alt stemmer, og at storlagene sendes på hodet ut av turneringen.

For selv om dette er første runde, har lagene fra tredjedivisjon allerede vært gjennom to kvalifiserende runder for å komme seg inn i turneringen. Den innsatsen krones med storoppgjør mot blant annet Tippeligalag.

Neppe noe smell på Fosen

Regjerende cupmester Rosenborg skal glede innbyggerne på Fosen i kampen mot det lokale tredjedivisjonslaget Rissa. Selv om RBK mangler både Ørjan Berg og Espen Johnsen til oppgjøret, blir det nok en litt for stor oppgave for Rissa å slå RBK av cupen.

- Men blir det bra vær, kan det komme mye folk, sier en av lokalpatriotene til Adresseavisen.

Drømmer på Os

Vålerengas motstander har helt andre tradisjoner. Os har nemlig slått ut Enga i cupen før. I 1973 ble det bråstopp for Oslo-gutta i møtet med gjengen på Kuventræ.

- Vi spilte en kanonkamp, det var en helt fortjent seier, sier cuphelten den gang, Erik Just Olsen, til BA.

Kampen markerte starten på en gullalder for fotballen i Os, med to direkte opprykk etterpå. Nå er klubben tilbake i 3. divisjon, men beholder troen på at de kan ekspedere Vålerenga på torsdag. For også i år har Os noe på gang, mener de.

- Det er bare å knalle ut fra start, kjøre opp masse folk. Rekdal vil nok be laget sitt ta det litt rolig i starten, og det er da vi må ha et par mål. Går det, er alt mulig, mener Just Olsen.

Elgskit i Salangen

I Troms er det andre ting enn fotballseier som opptar klubben som tar i mot Lyn.

- Det har gått ei elgku i området her hele vinteren. Den har tatt banen i bruk som do ved flere anledninger, sier oppmannen i Salangen, Gunvald Kristiansen til Avisenes Nyhetsbyrå.

Men det er ikke så mange i Salangen som tror at laget når andre runde.

- Sjansen for at Lyn går videre er nok 95 mot 5, sier Kristiansen.

Lytt etter smell i Åkra

Brann har ikke hatt flyt så langt i sesongen. Når Bergens stolthet tar cupturen til Åkra, er det uten midtbanestjernen Seyi Olofinjana. Og selv om Brann er klare favoritter, er det ingenting å si på optimismen hos 3. divisjonslaget Åkra.

- Jeg har faktisk tro på at vi kan detonere en cupbombe i kveld. Selvfølgelig er Brann favoritter, men vi har ikke til hensikt å stå med lua i hånda, lover toppscoerer Ferdinand Krohn Haaland i Haugesunds Avis.

Haaland har ikke gått av banen uten å score i år, og står med åtte mål på tre kamper...

Kjedelig med Odd

Drammenslaget Åssiden frister tilværelsen i tredje divisjon. I kveld står Odd Grenland på den andre banehalvdelen, uten at det får Åssiden-treneren til å glede seg spesielt.

- De er ikke akkurat mye kreative i Norges Fotballforbund. Åssiden hadde jo Odd hjemme i 1. runde for to år siden også, sier Einar Sigmundstad til Drammens Tidende.

Det oppgjøret endte med 9-0-seier til Odd, og i år er målet å gjøre det bedre enn da.

Pass på Glimt

Bodø/Glimt er nok på utkikk etter en etterlengtet opptur i cupen. Men da må 3. divisjonslaget Rørvik settes på plass, og de har ikke tapt på 14 kamper, skriver Avisa Nordland.

Tromsø skal også ut på langtur. Bossekop venter i Alta, og Tippeligaleder TIL tar ikke lett på oppgaven selv om det skiller noen divisjoner mellom lagene.

- Kampen er viktig for oss. Vi skal avansere, og vi trenger gode offensive opplevelser i laget. Det har knytt seg litt de siste par kampene, nå er det på tide å finne fram den gode rytmen og de gode bildene igjen, sier Høgmo til Bladet Tromsø.

Veteran mot LSK

Det er med andre ord liten fare for at TIL ryker ut av cupen i kveld. Heller ikke Stabæk, som reiser til Egersund, unngår andre runde. I likher med Lillestrøm. «Fugla» skal til Langesund og møter blant annet tidligere Kongsvinger-veteran Ole Einar Martinsen. Ingen i Langesund/ Stahelle har tro på at de slår LSK. Men han tror heller ikke det blir veldig artig for romerikingene i kveld.

- Jeg har opplevd nok av ubehagelige kamper i cupens første runde. Men vårt mål er først og fremst å score. Det hadde vært stort. Dette er det nærmeste de fleste av gutta vil komme toppfotball, forteller Martinsen til Romerikes Blad.

Moldes motstander, Flå, satser på et hederlig resultat mot et skadeforfulgt Molde. Og både Sogndal og Ham-Kam vinner sine kamper greit mot henholdsvis Vardal og Stryn. Vinner ikke Fredrikstad mot 4. divisjonslager Bøler på torsdag, blir det krise i byen. Selv om det som kjent heter at cup er cup.

CUP ER CUP: Det kommer alltid overraskelser i cupen. Her fortviler Lyns Steven Lustü etter en straffebom mot Stabæk i 2002.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer