CUPFINALEKLARE: Mustafa Abdellaoue jubler for scoring mot Lillestrøm. Strømsgodset er klare for sin første cupfinale siden 2010. Foto: Bildbyrån
CUPFINALEKLARE: Mustafa Abdellaoue jubler for scoring mot Lillestrøm. Strømsgodset er klare for sin første cupfinale siden 2010. Foto: BildbyrånVis mer

NM-semifinale: Strømsgodset-Lillestrøm

Klare for cupfinalen etter Mos-trippel: - Nå må vi bare kjøre på videre

Strømsgodset er klare for sin åttende cupfinale etter en fortjent seier mot et tamt Lillestrøm-lag. Mustafa Abdellaoue ble den store helten med tre mål.

Strømsgodset - Lillestrøm 3-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset er klare for sin første NM-finale siden 2010.

Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret alle tre målene etter pause. I finalen møter Godset vinneren av Rosenborg-Start.

- Dette var deilig. Nå må vi bare kjøre på videre, sier «Mos» i intervjusonen etter kampen.

- Vi så solide ut og slapp ikke til så mange sjanser. Jeg skulle ønske vi hadde scora noen mål på overganger, men alt i alt er jeg fornøyd med innsatsen og tilstedeværelsen fra gutta, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Dagbladet.

- Første omgang gikk begge veier. I andre omgang tok Godset over og var et klart bedre lag. De hadde en fordel i og med at de kjenner underlaget godt. De er gode når de får til spillet sitt her, sier Lillestrøm-stopper Marius Amundsen til Dagbladet.

Dermed opprettholder Strømsgodset den meget sterke semifinale-statistikken i NM. Dette var drammensernes niende semifinale i norgesmesterskapet. Av disse ni har de vunnet åtte og bare tapt én.

Begge lag fikk et lite avbrekk fra en tung seriehverdag i kveld. Både Strømsgodset og Lillestrøm sliter i bunnen av Eliteserien, og står i fare for å rykke ned med tre runder igjen å spille.

Gjestene Lillestrøm uten kaptein Frode Kippe, ute med skade. Strømsgodset uten sin toppscorer Marcus Pedersen, også han utilgjengelig på grunn av en smell.

Godset best i første omgang

Godset kom best i gang i flomlyset og fikk en fin mulighet allerede etter fem minutter. Gode Tokmac Nguen dro seg løs og skjøt - like utenfor. Også Mustafa Abdellaoue og Henning Hauger hadde gode muligheter.

Nguen hadde flere gode sjanser til å score før pause, men hverken han eller lagkameratene klarte å overliste Marko Maric.

Som ventet var det Godset som hadde mest ball i første omgang mot et lavtliggende og kompakt Lillestrøm-lag, der Marius Amundsen og Erik Tobias Sandberg startet sammen i midtforsvaret i Kippes fravær. Det har kun skjedd én gang før.

Lillestrøms første visitt i Godsets 16-meter kom etter 27 minutter. Deres første avslutning kom etter 34 minutter. De gangene Lillestrøm var i nærheten av noe var det på grunn av feil fra hjemmelaget.

Ellers var Kanarifansen blant de største lyspunktene hos de gule før pause, blant annet med sanger som «Alle heter Svein i Drammen by» og et tribunetrykk som tilsa at det var bortefans fra Europa og ikke Romerike som var på Marienlyst stadion.

To kjappe etter pause

Fire minutter etter hvilen tok Godset en fortjent ledelse da Marcus Pedersens erstatter, Mustafa Abdellaoue, fikk ballen i 16-meteren etter en god involvering fra Lars-Christopher Vilsvik. «Mos» var rolig med ballen da han dro seg fri, før han hamret inn ledelse for hjemmelaget.

Like etter ble Tokmac Nguen felt av Marius Amundsen i 16-meteren. «Mos» tok straffen og satte sikkert inn sitt andre mål på tre minutter.

- Det er situasjoner som den, der jeg er involvert, som ble avgjørende i dag, sier Marius Amundsen.

Lillestrøm måtte fram etter scoringen og var småfarlige foran entusiastiske bortefans. Nærmest scoring var Arnor Smarason etter en genial pasning fra Ifeanyi Mathew, men vinkelen ble for skrå mot en god Morten Sætra.

Hat trick

Mustafa Abdellaoue var imidlertid ikke ferdig for kvelden. Sju minutter før slutt plukket han opp en retur og satte ballen i åpent mål til 3-0. Hans tredje scoring, og dermed hat trick.

Abdellaoue har sittet mye på benken i år. Pedersen har stort sett blitt foretrukket foran dagens Godset-helt. I dag tok han hvert fall vare på tilliten. Han kan bli viktig utover høsten, for Pedersen er ute med skade resten av sesongen.

Hjemmefansen kunne synge «Ullevål, Ullevål» uten å bekymre seg for at Lillestrøm skulle ta igjen ledelsen deres.

Cupfinalen på nevnte landskamparena spilles 2. desember.