Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klare for nytt Lyn- nedslag

En hemmelighetsfull Mons Ivar Mjelde har taktikken mot Lyn klar: Mer av det som ga 5- 1 forrige gang lagene møttes.

BERGEN (Dagbladet): I går sto Bengt Sæternes aleine igjen på treningsfeltet etter at resten av Brann var gått i garderoben, og smalt ballen i mål gang på gang. Forrige gang lagene møttes scoret han to mål i en kamp der Brann dominerte fullstendig. Sammen med Robbie Winters og Raymond Kvisvik skal han sikre Brann-seier i morgendagens cupfinale.

Mjelde har strategien klar.

-  Jeg tror det blir mye tett, jevnt spill. Det blir en tøff kamp. Lyn er et gjerrig lag, de er gode defensivt. Men vi har scoret sju mål de to siste kampene mot dem, nå har vi funnet ballveien gjennom Lyn, sier en seierssikker trener.

Han sier han vil følge den samme oppskriften som sikret Brann 5- 1 over Lyn på Brann stadion i september, når lagene møtes i morgen.

Aggressivt

-  Jeg ser ikke noen grunn til å endre på det vi gjorde da. Selv om vi var på vårt aller beste den kampen, tror jeg det er mulig å slå Lyn igjen, sier Mjelde.

Men hvordan de skal sørge for lynnedslag på Ullevaal, vil ikke treneren snakke om.

-  Jeg har ikke tenkt å røpe det, sier Mjelde. Men de som så den forrige kampen, vet at det betyr et aggressivt Brann-lag der Raymond Kvisvik, Bengt Sæternes og Robbie Winters spiller hovedrollene.

Med Kvisvik som den store teknikeren på midtbanen, sammen med målmaskinene Winters og Sæternes på topp, skal bergenserne sørge for at pokalen blir med over fjellet.

-  Ikke redd noe

-  Den eneste det blir vanskelig for meg å komme forbi i denne kampen, blir Bent Sæternes når han er på løp. Vi er ikke redde for noen, sier Raymond Kvisvik.

-  For oss blir det viktig å hemme Lyns gode sider, og særlig å sørge for at Mounir Hamoud og Jan Derek Sørensen ikke får for mye rom til å drive kontringsspill. Vi skal kontre mer på dem enn de på oss, sier Mjelde.

Men selv om bergenserne knuste Oslo-klubben forrige gang de møttes, tør ikke Mjelde håpe ubetinget på en reprise.

Kan aldri vite

-  Denne kampen lever sitt eget liv. Vi har med oss en trygghet etter å ha slått dem to ganger, men du kan aldri vite. En av fallgruvene er at gutta blir blendet av alt oppstyret rundt kampen, og mister fokuset, sier Mons Ivar Mjelde.

SISTE TRENING: Brann-trener Mons Ivar Mjelde gir sine instrukser på treninga i Bergen i går. Midtstopper Ragnvald Soma følger vaktsomt med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media