Klare for OL

Den norske sandvolleyball-duoen skal til Aten.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen er klare for OL. Det ble klart fredag etter at to av det norske parets hardeste konkurrenter ble slått ut av verdensserieturneringen på Mallorca.

- Det er så herlig at jeg ikke kan få sagt det, sier Nila Håkedal til NTB.

Det norske laget sto ved innsjekkingsskranken på flyplassen i Palma på Mallorca da landslagssjef Tor Inge Askeland ringte og overbrakte gladmeldingen. Franske Virginie Kadjo/Ethel-Julie Arjona tapte for det australske paret Angela Clarke/Kylie Gerlic og endte på 9. plass. Det holdt ikke i OL-kampen.

Tidligere fredag hadde de franske jentene sendt søstrene Petija og Lina Jantsjulova ut av turneringen med 13. plass, og dermed endte også de bak Håkedal/Tørlen.

- Armer og bein viftet i alle retninger, men de ansatte på flyplassen skjønte oss da vi fortalte hva som var grunnen til jubelen, forklarer en fornøyd Håkedal.

- Ønsket om en OL-billett har nok sittet langt dypere enn troen. Det skjønte vi da vi så at plassen var innen rekkevidde. Likevel klarte vi å slå oss til ro da det så ut til at plassen glapp. Men den siste uken, fra Stavanger og til nå, har vært aldeles ubeskrivelig. Det er så utrolig deilig, sier Håkedal.

Duoen er det tredje norske sandvolleyballaget som er klar for OL. Tidligere har Jørre Kjemperud/Vegard Høidalen og Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes kvalifisert seg.

Bjørn Maaseide og Iver Horrem kan bli OL-klare i løpet av fredagen.

(NTB)

<B>OL-BILLETT: Nila og Ingrid fikk endelig klarsignal om OL-deltakelse.