Klare for revansj: - Det er bare en ting som gjelder

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo vil revansjere både lørdagens skuffende tremil og den forrige VM-teamsprinten.

FALLET: Det er denne hendelsen fra Lahti for to år siden Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo skal revansjere. Foto: NTB scanpix
FALLET: Det er denne hendelsen fra Lahti for to år siden Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo skal revansjere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Det ble ingen lykkedag for Norges to beste sprintere på det som ble en ekstra lang tremil i Seefeld.

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo fikk tidlig på skøytedelen av rennet klar beskjed fra sprinttrener Arild Monsen om å roe ned. Fokuset forsvant fra å kjempe om et ålreit resultat og over på å prestere på teamsprint.

Duoen har nemlig noe å revansjere. I VM i Lahti for to år siden lå alt til rette for at Norge skulle ta gull, men en pinnestiv Emil Iversen krasjet med Iivo Niskanen rett før oppløpet og i stedet for å kjempe om gull, ble det en sur fjerdeplass.

RASENDE: Russiske Sergej Ustjugov gikk til angrep på Johannes Høsflot Klæbo etter målgang i Seefeld torsdag. Video: NRK. Vis mer Vis mer

Vil ha revansj

Det skal ikke skje igjen, lover Emil Iversen.

- På søndag er det bare én ting som gjelder, og det er seier. Vi går for gull, det er det ikke noen vits i å legge skjul på.

- At det gikk til helvete i Lahti snakker dere kanskje ikke så mye om?

- Vi går ikke og tenker så mye på den ulykken vi hadde i skisporet der. Det var et uhell og det skjedde, men det er jo en motivasjon også. Samtidig er det motivasjon nok i seg selv å gå for gullmedalje. Revansje eller ikke, det er en gullmedalje å kjempe om. Det er en kjempesjanse, og vi har et ganske bra lag på papiret, i hvert fall.

VEKKER OPPSIKT: Fanklubben til langrennsløper Emil Iversen vekker oppsikt i Østerrike. Programleder: Øyvind Godø. Video/klipp: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Monsen mener gutta nå har fått den rette innstillingen til lagsprinten etter at de ikke fikk til det de ønsket på tremila. Da er de gode resultatene fra sprinten torsdag noe begge har lagt bak seg.

- Sprinten for Johannes og Emil akkurat nå er glemt. Nå er de rett og slett veldig revansjesugne, for det her skal ikke få sitte lenge. Jeg er ikke noe bekymret for det. Den innstillingen om å ikke grue seg og være redd for å ha tømt seg eksisterer ikke i og med det resultatet det ble for de, sier Monsen.

- Jeg hadde vært mer redd om dem kom inn som nummer fem og seks, 58 sekund bak som de måtte gi på slutten i dag. Det skjedde ikke, heldigvis holdt jeg på å si, når det ble sånn.

- Nå er det revansje som gjelder for de to?

- Ja, jeg føler det etter dagen i dag. Da er det bra at de ikke har tatt ut alt, sier Monsen.

Iversens formbekymring

Etter dagens renn var Iversen så skuffet at han luftet å vrake seg selv til favorittdistansen på 15 km på onsdag.

- For min del var det mye tyngre enn jeg hadde håpet på. Det var en dårlig dag, men det tar jeg som en mann, jeg var ikke god nok rett og slett. Jeg følte meg bedre på torsdag, innrømmer Iversen.

Et spørsmål Monsen nå må stille seg er om Emil Iversen er i den formen som er nødvendig for å slå konkurrentene. Monsen mener 27-åringen var i bedre form tidligere denne sesongen.

- Jeg tror kanskje han ikke helt er der han var, samtidig har de andre definitivt blitt bedre. Emil hadde ikke vært på det laget om det var skøyting, men det har vi visst lenge at det ikke er. Jeg er ikke noe redd for det, jeg tror nok det blir mer og mer kjør utover i morra.

FEM FAVORITTER: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FEM FAVORITTER: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ønsket oppfylt

Landslagstreneren fikk en god nyhet lørdag kveld. Som ønsket ble nemlig det norske laget trukket i den første semifinalen som det best seedede mannskapet. Det er en fordel, mener treneren.

- Det vil nok være en grei fordel av å gå så tidlig som mulig, det vil si i semifinale 1. Det blir ikke bedre gli utover dagen, men i en finale er det likt for alle, sier Monsen.

Kampen om gull mener Johannes Høsflot Klæbo kommer til å stå mellom fem lag.

- Jeg tror det er mange som blir tøffe å slå. Både Sverige, Italia, Frankrike og Russland kommer til å være oppe der, så de tror jeg kan bite veldig godt fra seg.

- På papiret vil jeg nok si at Russland er den største favoritten. De har to som kan sette høy fart og gå jevnt. De har mange gode kvaliteter, så de er nok på papiret hakket hvassere enn oss, men vi skal prøve å bite fra oss så godt vi kan.

Med Russland som den største favoritten har de norske gutta lagt en enkel taktisk plan for finalen.

- Vi skal jo opp langbakken, så jeg tror nok det blir bra kjør og jeg forventer at russerne er dravillige og vil ha vekk flest mulig lag så da kan vår taktikk bli så enkel at vi skal følge det russertoget, sier Arild Monsen.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer