Klare for semifinale

Danmark ga opp drøyt halvveis. Dordi og jentene vant 8-1.

(Dagbladet.no:) Norge - Danmark 8-1. Allerede fra første stein tok Norge overtaket i dagens avgjørende kamp mot danskene.

Den første omgangen endte med tre norske poeng, og Dordi Nordbys mannskap fikk en flying start på isen i Pinerolo.

Danske protester

Danskene mente de norske kosterne var borti en guard-stein, men dommerne underkjente protesten etter å ha sett på videobilder av situasjonen.

Dermed ble de tre poengene stående, og Dordi kunne glise.

Det gliset vedvarte, og økte attpåtil i bredde utover i kampen.

De norske jentene leverte solid spill, særlig Marianne Rørvik og Marianne Haslum satte imponerende steiner i avgjørende situasjoner.

Og når våre danske venner gjorde feil på feil, slurvet de kampen totalt inn i norske hender.

KLARE FOR EDELT METALL? Dordi Nordby og curlingjentene har allerede hilst på fiffen under OL i Torino. Nå mangler bare gullmedaljene. Foto: Scanpix
KLARE FOR EDELT METALL? Dordi Nordby og curlingjentene har allerede hilst på fiffen under OL i Torino. Nå mangler bare gullmedaljene. Foto: Scanpix Vis mer

Bare en av omgangene endte med dansk poengfangst, hele tre omganger endte med at Norge stjal poeng når danskene hadde sistestein.

Rått parti

Det ble rett og slett utklassing til slutt, og når en håpløs utslagning fra danskeskip Dorthe Holm gikk i egen guard-stein, var det bare å si takk for kampen og gratulerer til fjellapene fra Norge.

Det norske laget stjal to poeng i den sjette omgangen, og lagene var knapt rukket å bli varme etter pause før kampen var over.

Dermed er Dordi Nordbys lag allerede klart for semifinale, jentene har en nå betydningsløs kamp mot Russland igjen av gruppespillet.

Det begynner å lukte gull av gliset til Dordi, og hvis USA slår Canada i herrekampen klokka to, begynner det å bli riktig så deilig å være norsk i Pinerolo.