Klare for v-rekord

Mika Kojonkoskis menn fortsetter å imponere i Planica. I gårsdagens kvalifisering var det seks nordmenn blant de 11 beste.

I helga jakter de verdensrekorden til Matti Hautamäki på 231 meter.

-  Vi har verdens tøffeste hoppgjeng. Gutta er blitt bedre og bedre utover vinteren, og har fortsatt mer på lager. I OL-sesongen kan det bli kjempegøy, sier Roar Ljøkelsøy (28) til Dagbladet.

I går fløy han ned til tredjeplass i kvalifiseringen etter et godt gjennomført svev på 216,5 meter. Bare østerrikerne Thomas Morgenstern og Andreas Widhölzl (begge 225,5 meter) var bedre.

-  Forholdene avgjør om det blir verdensrekord i løpet av helga. Både torsdag og i går var det veldig dødt i bakken. Det vi trenger, er litt oppdrift nedover mot overgangen, sier Ljøkelsøy.

-  Ikke høyrevind

De to første dagene er vinden kommet inn i bakken fra høyre, og gitt stusslige forhold.

-  Mulighetene byr seg først når vinden kommer fra venstre, og svinger inn i bakken. Forhåpentlig får vi litt luft under skia de to renndagene, sier Ljøkelsøy.

Oppdriften kan bety både 10, 20 og 30 meter på lengden. Det er ingen overdrivelse at mammutbakken i Planica tåler 235 meter slik den nå ligger.

-  I går var det litt bedre forhold enn torsdag. Fortsetter den tendensen, tror jeg Hautamäkis verdensrekord kan ryke i løpet av helga, sier Ljøkelsøy.

Perler på ei snor

Bak seg på lista i går hadde han Bjørn Einar Romøren (nummer fire med 215 meter), Tommy Ingebrigtsen (delt femteplass med 217 meter), Sigurd Pettersen (nummer sju med 217,5 meter), Daniel Forfang (nummer 10 med 214 meter) og Anders Bardal (nummer 11 med 211 meter). Forfang og Lars Bystøl (nummer 17 med 207 meter) satte personlige rekorder. Begge la på to meter, og bør øke ytterligere i rennet i dag og i morgen.

En sesong til

Etter sesongslutt skal Ljøkelsøy til Dovre på ferie.

-  Da skal jeg trekke Sokrates (snart 11 måneder) i pulk. OL-oppkjøringen starter i begynnelsen av mai. Motivasjonen og hoppingen avgjør om 2006-sesongen blir min siste, eller om jeg fortsetter enda et år. VM i 2007 går jo i godbakken min i Sapporo, sier Roar Ljøkelsøy.  

NRK 1 sender 1. omgang fra klokka 09.55.

KLARE FOR LANGE HOPP: Sigurd Pettersen (t.v.), Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy imponerte i Planica i går. I dag er gutta klare for de helt store lengdene.