Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strandhåndball:

Klare for VM-finale etter å ha knust Brasil

Møter Hellas i søndagens finale.

KLARE FOR FINALE: Katinka Haltvik (foran) og resten av Norge er klare for VM-finale i strandhåndball. Her fra EM i fjor. Foto: Igor Kralj/PIXSELL
KLARE FOR FINALE: Katinka Haltvik (foran) og resten av Norge er klare for VM-finale i strandhåndball. Her fra EM i fjor. Foto: Igor Kralj/PIXSELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges strandhåndballkvinner spiller søndag VM-finale for første gang siden triumfen i 2010. I semifinalen ble Brasil slått i strake sett.

I finalen skal de norske opp mot Hellas. Norge står med tre bronsemedaljer på rad siden VM-tittelen for åtte år siden. Søndag kan det endelig bli norsk gulljubel igjen når mesterskapet i russiske Kazan skal avgjøres.

De norske jentene trakk det lengste strået og vant semifinalens første sett med 19-18. I motsetning til dagen før var det Norge som tok det avgjørende poenget i sluttsekundene.

Fredag vant Brasil 2-0 da lagene møttes i hovedrundens siste kamp. I semifinalen var derimot Norge sterkest.

I sett nummer to var de norske i en klar ledelse hele veien. Brasilianerne reduserte på tampen, men kunne ikke stoppe Norge fra å ta settet med 22-20. Martine Welfler ble norsk toppscorer med elleve poeng.

- Vi var bevegelige, fulgte planen vår og gjorde arbeidsoppgavene som vi skulle. Vi holdt nok litt igjen da vi var seks poeng foran i andre omgang, men så fikk vi satt trykk igjen, sier trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

- Nå må vi omstille oss. Vi er i sjuende himmel etter å ha vunnet over Brasil, det er ikke noe man gjør hver dag. Dette var bare et delmål, vi skal vinne finalen også! Nå fokuserer vi fullt på det, uansett om det blir Hellas eller Spania, legger Andreassen til.

Tidligere på dagen vant Norge kvartfinalen etter straffekonkurranse mot Polen.

Det polske laget tok hjem det første settet med 17-16, men Norge slo hardt tilbake og sikret «shoot out» med en klart settseier 24-9. I straffekonkurransen, der spillerne får sjansen alene med keeper på kontringer, imponerte de norske jentene med 6-4-seier.

VM-finalen spilles kl. 16.00 norsk tid søndag.