Klare til å møte Anja

Katja Nyberg spilte håndball i Anja Andersen-klasse da Larvik avanserte til semifinalen i Champions League i går. Og semifinaleønsket er klart: Nå vil Larvik møte Anja sjøl.

LARVIK (Dagbladet): - Det er gøy om vi trekker Slagelse. Jeg holder Krim som et bedre lag enn danskene, og Dunaferr vet jeg lite om. Derfor ønsker jeg meg Slagelse. Jeg har sett dem mye i det siste, og jeg har sett muligheter til å slå dem, sier trener Ole Gustav Gjekstad.

Kort prosess

I går så han sitt lag feie unna Kometal Skopje i kvartfinalen. Allerede etter sju minutter hadde Larvik hentet inn makedonernes tremålsledelse fra bortekampen. Midtveis i 1. omgang hadde samtlige av Larviks angrepsspillere tegnet seg på scoringslista. Da lagene gikk til pause på 20- 12, var det i realiteten over.

KAMPFAKTA

Kvartfinale Mestercupen kvinner, 2. kamp

Larvik - Kometal Skopje (Makedonia) 33-27 (20-12), sammenlagt 55-52. Toppscorer Larvik: Katja Nyberg 11. Kometal Skopje: Oksana Raykhel 9. Utvisninger: Larvik 2 x 2 min., Kometal Skopje 3 x 2 min. Tilskuere: 1900.

- Jeg ble nervøs da Skopje tok innpå i starten av 2. omgang, men så kom Tine (Kristiansen) inn, Tonje (Larsen) tok tak, og vi viste fram vår sterkeste side: kollektivet, sier Katja Nyberg.

Men på dette nivået holder ikke et godt kollektiv alene. Man må også ha eneren, det lille ekstra, spilleren som står fram når andre vegrer. En Kjersti Grini eller en Anja Andersen.

Eller en Katja Nyberg.

I går bommet hun på første forsøk. Deretter banket hun inn 11 mål på like mange skudd. Var nest sist på det samme antallet. Snappet rushpasninger. La makedonere i bakken. Fikk to utvisninger. Og kranglet litt med dommerne. Kort sagt: på sitt beste.

Ingen ny Anja

- 1. omgang er noe av det bedre vi har prestert, sier Katja, som lite gjerne prater om egen innsats. Ei heller om sammenlikningen med Anja Andersen.

- Anja sto fram hele tida, jeg gjør det i ny og ne. Jeg føler ikke at jeg tåler den sammenlikningen. Jeg har mye å bevise på håndballbanen, men det var gøy i dag, sier Katja Nyberg beskjedent. Og overlater rosen til andre.

- Katja var kjempebra, skryter landslagssjef Marit Breivik. Hun var god i forsvar, bevegelig i angrep og veldig stabil i avslutningene. Hun har variert mye i prestasjonene, men vi har snakket sammen om å være til stede i nuet. At hun kvitter seg med det som har skjedd, sier landslagssjefen.

- Gledelig at hun står fram som dette, sier Ole Gustav Gjekstad.

Sammen hadde de to trenerne mer å glede seg over i går. Linn-Kristin Riegelhuth var tilbake etter fire ukers intensivbehandling av sin skulderskade, og terroriserte et tungt Skopje-forsvar med fart og selvtillit.

Best i Europa

- Vi er et perfekt lag med en perfekt sammensetning, og dette var bare utrolig. Jeg hadde aldri ventet å få slik klaff etter å ha vært ute i lang tid, sier Riegelhuth, som stoppet på åtte scoringer.

Også Vigdis Hårsaker viste klasse.

- Vi bidro alle til denne seieren. Alle hadde lyst til å vinne, og vi viste at vi er et av de beste lagene i Europa. Nå kan vi møte hvem som helst i semifinalen. Det er bare å komme, sier Hårsaker.

Men daglig leder Bjørn-Erik Hansen minner om klubbens førsteønske før morgendagens semifinaletrekning.

- Vi vil ha Slagelse. Vi vil ha Anja Andersen tilbake i Bergslihallen, tilbake mot et norsk klubblag. Tenk deg det oppstyret, tenk deg den kampen. Det er bare å glede seg.

<!--BTEK0--> SUPERKAMP: Med 11 scoringer var Katja Nyberg den store helten da Larvik avanserte til semifinalen i Champions League. - Jeg har mye å bevise på håndballbanen, men det var gøy i dag, sier Katja.