French Open 2019: Casper Ruud

Klarer Casper det neste steget i Paris kan vi slutte å snakke om Ruud vs Becker i Barcelona 1992

27 år etter at pappa Christian møtte Boris Becker i OL, er unge Casper (20) på kollisjonskurs med Roger Federer i Paris. Det kan skje denne uka.

BEDRE PÅ ALT: Casper Ruuds to hånds backhand er like sårbar som den en gang var. Det slaget er bare en av mange betydelige forbedringer. Og derfor er Casper Ruud klar for andre runde i Paris. Går han til tredje, og han har det inne, venter Roger Federer. AP Photo/Alessandra Tarantino
BEDRE PÅ ALT: Casper Ruuds to hånds backhand er like sårbar som den en gang var. Det slaget er bare en av mange betydelige forbedringer. Og derfor er Casper Ruud klar for andre runde i Paris. Går han til tredje, og han har det inne, venter Roger Federer. AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Casper Ruud – Ernests Gulbis 6-2, 7-6, 6–0

EN MEGET VANSKELIG kamp i andre runde av French Open 2019 står mellom Casper Ruud og den potensielle drømmekampen som trekningen av årets andre grand slam turnering har gitt oss.

Vi er «bare» tre, fire eller fem sett unna en match norsk tennis har drømt om siden pappa Christian Ruud var nummer 39 på verdensrankingen.

Pluss det faktum at verdenstreer Roger Federer (37) selvfølgelig må gjøre sin del av jobben.

PAPPA CHRISTIAN RUUD er inntil videre Norgs beste tennisspiller gjennom tidene og spilte tredje runde på Roland Garros i 1995 og 1999. Likevel er det første runde kampen mot Boris Becker i Barcelona 1992, da han som 312 i verden tok tyskeren med fem grand slam-titler til fem lange sett i OL (to av dem gikk til tie break i Beckers favør), som (litt urettferdig) henger ved navnet hans. Og nå er sønnen hans i ferd med å åpne døra for en tilsvarende gigantmatch sett med norske tennisøyne, seieren over latvieren Ernests Gulbis var i alle sammenhenger overbevisende.

Tre strake sett gjennom to timer og tretten minutter er i nabolaget til kort prosess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer