<strong>FORNØYD TIL SLUTT:</strong> Henning Berg og Stabæk reddet plassen i Eliteserien. Skal 2019 bli et bedre år i Bærum må treneren få på plass et forsvar som holder vann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORNØYD TIL SLUTT: Henning Berg og Stabæk reddet plassen i Eliteserien. Skal 2019 bli et bedre år i Bærum må treneren få på plass et forsvar som holder vann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Stabæk reddet plassen i Eliteserien

Klarer forsvarsspilleren Henning Berg å gi Stabæk et forsvar kan 2019 bli et bra år i Bærum

Aalesund evnet ikke å plage Stabæk og er derfor ikke gode nok for Eliteserien. Så enkelt er det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Aalesund-Stabæk 1–1 (1–0) 1–2 sammenlagt

EN STRÅLENDE START på sesongen, et dårlig overgangsvindu og en kostbar høst gjør 2018 til en katastrofe for Lars Bohinen og Aalesund.

Bohinen så potensialet og forlot Eliteserieklubben Sandefjord for å starte noe nytt på Sunnmøre.

Aalesund så det Bohinen hadde gjort der han kom fra, de trodde han kom med en opprykksgaranti.

MEN SUMMEN AV det ble ingen suksess. Da play off-finalen kom var det for seint. Det var gjort for mange feil på veien. Og derfor må Aalesund spille enda en sesong i OBOS-ligaen.

Minst.

DEN ÅRLIGE OPPRYKKSKAMPEN til Premier League, play off finalen på Wembley i mai, handler om godt over en milliard norske kroner. Bare det å være en av 20 lag når verdens mest lukrative liga starter i august gir en drøy milliard på konto. Så viktig er den kampen, den største på planeten Volleywood når fotball omregnes i penger.

Den på Color Line Stadion denne førjulskvelden var ikke der.

Likevel var den veldig, veldig stor.

FOR DET HANDLER om økonomi her hjemme også. Og muligheter. Derfor er Eliteserien et mye bedre sted å være enn OBOS-ligaen. Du blir riktignok ikke rik av å spille på det øverste nivået i Norge, ingen blir det. De fleste sliter med å få butikken til å gå rundt. Men så lenge du har eliteserieambisjoner, for ikke å snakke om at du mener du er en eliteserieklubb slik Aalesund og Stabæk har mange gode grunner til å definere seg som, er Eliteserien det eneste stedet å være.

I 2019 får Stabæk enda en sesong etter enda et år på stram line.

MANGE VAR POSITIVE til Stabæk før sesongen. Jeg var relativt skeptisk. Morten Morisbak Skjønsberg, lagkapteinen og spilleren som holdt laget og forsvaret sammen, hadde lagt opp. Det var vanskelig å se en erstatter. Og da Stabæk la alle eggene i kurven til Andreas Hanche Olsen og like godt gjorde 21-åringen til kaptein advarte jeg om at den børa kunne bli for tung å bære.

Det ble den.

STABÆK HAR SPILT seg i trøbbel fordi forsvaret har raknet i den ene kampen etter den andre. Hadde fotballkamper vart i 80 minutter ville Stabæk vært i nærheten av et topplagg. Sluttminuttene i halvparten av seriekampene har kostet dem dyrt. For det er et paradoks at laget som har ligaens toppscorer (Franck Boli) må spille play off for å klare seg.

Det har med rutine å gjøre.

Fotballag kan bli for unge.

STABÆK-LAGET SOM startet disse to play off-kampene hadde en snittalder på 23,5 år uten Hugo Vetlesen (18). Det er veldig mye framtid i det. I det perspektivet er jeg henrykt over at Stabæk berget plassen. For ikke å snakke om at det er klubbens neste menn Stabæk ønsker å basere driften på.

Ja, det er viktig med leiesoldater i Bærum, de siste åra har de vært helt nødvendige og holdt liv i klubben.

Ikke minst under Bob Bradley.

Men det er rundt de lokale spillerne klubben ønsker å bygge framtida.

Veldig mye tyder på at det vil være best for butikken også.

INGE ANDRE OLSEN pustet lettet ut da han fikk øyekontakt med Henning Berg etter kampen. Det er forståelig. Sportsdirektøren og treneren vet hvor heldige de har vært. I play off kan alt skje. Hadde Aalesund vært litt skarpere ville Stabæk vært i alvorlig trøbbel. Derfor vet de også hvor skoen trykker, hva laget først og fremst mangler og hva Stabæk må ha på banen for ikke å havne i en tilsvarende situasjon om et års tid.

Et forsvar som holder vann.

Får Stabæl orden på det kan 2019 bli et hyggelig år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer