- Klarer ikke avgjøre

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge er fortsatt uten seier i VM-kvaliken. John Carews scoring holdt bare til 1-1 og Nils Johan Semb er oppgitt.

- Hva skal en si. Det blir som før i kvalifiseringen, vi styrer og presser uten å få det til, sier Nils Johan Semb til TV 2.

Det så ut til å bli en ny helsvart dag for det norske landslaget på Ullevaal. Hviterussland var knapt nok inne på den norske banehalvdelen. Men likevel ledet gjestene 1-0 helt til John Carew skallet inn reduseringen ti minutter før slutt.

Fram til Carews hodestøt var alt typisk norsk i denne VM-kvalifiseringen.

Norge åpnet kampen friskt i sin 4-4-2-formasjon med Frode Johnsen som spiss sammen med John Carew. Allerede etter 33 sekunder kunne nevnte Johnsen scoret sitt første landskampmål på Ullevaal. Norge skapte ytterligere et par gode sjanser i løpet av det første kvarteret. Henning Berg nikket utenfor og Johnsen skjøt hardt fra cirka 15 meter.

- Dette er frusterende for meg, som burde ha scoret på den sjansen jeg fikk. Han holder meg i trøya og jeg skulle hatt straffe. Likevel burde jeg ha scoret, sier Berg.

Men så skjedde det som så ofte har skjedd i denne VM-kvalifiseringskampen. De røde draktene dominerer spillet på Ullevaal-graset, men det er motstanderen som scorer mål.

- Når motstanderen scorer på sin første sjanse, klarer ikke vi å score mer enn det ene vi gjør, sier Nils Johan Semb.

Valentin Belkevich fikk godt med rom på den norske banehalvdelen. Ingen i det norske forsvaret støtet og omtrent 20 meter fra mål løsnet hviterusseren skuddet som gikk inn oppe i Thomas Myhres venstre kryss.

Da Myhre hentet læret ut av garnet etter 24 minutter, var det bare mossingens andre ballberøring i kampen!

Norge hadde stort sett spillet resten av kampen også. Men de drøye 17.000 på tribunen hadde nærmest belaget seg på et nytt tap i VM-kvalifiseringen da Carew dukket opp inne i feltet.

Et langt framspill fra forsvaret ble stusset videre av Frode Johnsen, debutant Erik Nevland bommet på ballen, men med en hviterusser på skuldrene klarte Carew å nikke læret inn i det lengste hjørnet.

Befriende for Carew som da ikke hadde scoret på 382 landskampminutter.

- Vi skaper sjanser, men klarer ikke å score nok. Jeg hadde et par sjanser, og scorer ett, sier Valencia-spissen.

Vanvittig irriterende for Hviterussland som kunne tatt et langt steg mot toerplassen i gruppe 5 i og med at Ukraina bare klarte 1-1 hjemme mot Wales. Keeper Gennadi Tumilovich ble så forbannet at han snakket på seg et rødt kort.

Polen leder fortsatt gruppa etter 1-1 mot Armenia i dag. Norge holder såvidt Armenia bak seg med fire poeng. Men bare målforskjell skiller.

Det er for dårlig for både de norske spillere og for Semb.

- Tabellmessig er det ingen tvil om det. Men vi klarer ikke å avgjøre disse kampene vi fører til de grader, sier Semb.

Lagkaptein Berg er klarere i dommen mot seg selv om lagkameratene.

- Altfor dårlig, sier Berg og legger til:

- Vi gjør fortsatt for mye feil, men burde fortsatt vunnet denne kampen. Vi burde vunnet 3-1. Vi har ikke nok kvalitet. Vi er ikke flinke nok.

<B>REDNINGSMANN:</B> John Carew reddet litt av æren med utlikningen ni minutter før slutt.
FRUSTRERT:</B> Roar Strand og de norske spillerne hadde problemer med å omsette sjanser til mål. Igjen.