Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klarer ikke drepe kamper

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har bare scoret to mål eller mer én gang de siste 19 kampene.

GRUNN TIL BEKYMRING: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United sliter med å avgjøre kamper. Foto: Darko Vojinovic/AP/NTB Scanpix
GRUNN TIL BEKYMRING: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United sliter med å avgjøre kamper. Foto: Darko Vojinovic/AP/NTB Scanpix Vis mer

Norwich - Manchester United 17.30

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United og Ole Gunnar Solskjær fikk endelig en borteseier da de vant 1-0 mot Partizan, etter 232 dager uten seier på reise.

Dermed bygget laget videre på det sterke resultatet mot Liverpool i ligaen resultatmessig, men spillemessig er det fortsatt grunn til bekymring.

For United hadde ett fattig skudd på mål i Europa League-kampen. I den foregående 0-0-kampen mot AZ, var fasiten 0 skudd på mål. Ett skudd mellom stengene i løpet av 180 minutter er ikke noe å skrive hjem om.

United har samtidig holdt nullen i samtlige kamper i Europa denne sesongen og det er bare fire lag som har sluppet inn flere mål i Premier League. Men skoen trykker når det kommer til det offensive spillet.

Svak statistikk

Manchester United har bare scoret mer enn ett mål én gang de siste 19 kampene. Det var mot Chelsea i serieåpningen da de røde storspilte og vant hele 4-0.

I elleve av disse kampene har Solskjærs menn scoret ett mål og i sju kamper har spillerne gått målløse av banen.

- I kamper som dette når vi får første mål, må vi lære når vi skal få det andre og tredje målet. Vi hadde mange sjanser til å havne i en komfortabel ledelse, men vi spilte ikke den avgjørende pasningen framover, uttalte Solskjær etter kampen mot Partizan.

Solskjær mener at kampen ikke ville vært så anspent mot slutten dersom United tok vare på sjansene og holdt mer på ballen. I andre omgang ble det en forsvarskamp, hvor angriperne sleit med å legge press på motstanderen.

Solskjærs tidligere lagkamerat Paul Scholes var ikke imponert over det han fikk se framover i banen mot Partizan.

- Det er som et lag med fremmede, det er som om de aldri har spilt med hverandre før. Det er ikke noe bindeledd mellom midtbanen og angriperne. Pasningene var så dårlige til tider, sier Scholes.

INGEN OVER: Ingen scorer mer enn Erling Braut Haaland i Champions League. Video: Viasat Vis mer

Uheldige

Det har vært en kjenningsmelodi denne sesongen at United-spillerne har følt at de har vært uheldige - at de hadde fortjent mer enn å ligge to poeng over nedrykksstreken etter ni spilte kamper.

- Vi hadde en fantastisk start mot Chelsea og et bra resultat. Etter det, to vanskelige bortekamper hvor vi skulle fått mer. Fotball handler ikke om hva du fortjener - selv om jeg mener at du til slutt vil få det du fortjener hvis du hele tiden viser det. Spesielt mot Southampton skulle vi avgjort kampen, har Juan Mata uttalt til United Review.

I stedet slipper United motstanderne inn i kampen gang på gang. I hele åtte av de ni siste kampene hvor United har scoret og samtidig avgitt poeng, har de røde først tatt ledelsen 1-0.

Unntaket er Crystal Palace, som scoret 2-1-målet på overtid etter først å ha tatt ledelsen tidligere i kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media