Tennisstjerna etter innbrudd og knivangrepet

- Klarer ikke stole på menn

Petra Kvitová er tilbake i verdenstoppen i tennis, men det grusomme innbruddet for to og et halvt år siden har satt sine spor.

TILBAKE: Petra Kvitová åpner opp om de mentale utfordringene etter angrepet som skadet venstrearmen hennes i 2016. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
TILBAKE: Petra Kvitová åpner opp om de mentale utfordringene etter angrepet som skadet venstrearmen hennes i 2016. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Neste måned er Petra Kvitová tilbake på gressbanene i Wimbledon, som en av favorittene. Det var der hun vant to titler tidlig i karrieren og ble spådd en lysende karriere, etter den andre i 2014.

I januar i år var den tsjekkiske tennisstjerna endelig tilbake i en ny Grand Slam-finale, som hun dessvere da hun tapte mot det nye stjerneskuddet Naomi Osaka fra Japan.

Likevel var den finaleopptredenen kanskje karrierens høydepunkt for Kvitová. I mellomtida har hun nemlig vært gjennom et grusomt innbrudd og angrep i sin egen leilighet hjemme i Prostejov i Tsjekkia.

I et åpenhjertig intervju med The Guardian forteller 29-åringen for første gang om inntrengeren som kunne ha drept henne.

- Kunne drept meg

Det var i desember 2016 at tennisspilleren åpnet døra for å slippe inn det hun trodde var rørleggeren. Han ba henne skru på vannet på badet. Så dro han fram en 25 cm lang kniv og begynte å true henne.

Instinktivt grep Kvitová om knivbladet med venstrehånda og kom seg fri fra gjerningsmannens grep og falt på gulvet. Hun forsøkte å få tak i telefonen, men han dyttet den vekk. Hun reiste seg og mens blodet fosset ut av hånda, trodde Kvitova at dette var slutten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer