Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klarer VM uten kamptrening

Påtroppende keepertrener på Drillos, Erik Thorstvedt, besøkte Frode Grodås i London rett før jul. Thorstvedt ble beroliget. - Frode får voldsomt bra trening, og kan gjøre et godt VM selv om situasjonen ikke skulle forandre seg, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom samtaler med Grodås, og som tilskuer til Chelsea-treningene, fikk Thorstvedt et verdifullt innblikk i Grodås' situasjon.

Thorstvedt er ikke villig til å snakke om keeperkrise, selv om førstekeeperen gjennom hele VM-kvalifiseringen går inn i sluttspill-året med flere måneders fravær av førstelagsfotball i England, og tre keepere foran seg i kampen om plass på Chelsea.

  • Fordi det også finnes andre og meget gode norske keepere.
  • Og fordi hverdagen til Grodås faktisk er preget av større sportslig kvalitet enn svært mange andre keepere opplever.

Ståttfantastisk

- Frode trenger naturligvis å spille fotballkamper. Den muligheten får han ikke i Chelsea. Men han er i meget god form, og har en dyktig keepertrener i Chelsea. Situasjonen hans er slett ikke kritisk, selv om han naturligvis bør finne seg en ny klubb, påpeker Thorstvedt.

- Keeperkrise snakker vi først om den dagen landslaget taper et par kamper på rad på grunn av keeperne. Faktum er at Frode har stått fantasisk på landslaget, og ikke sluppet inn et drittmål på år og dag.

Verdens beste

1. februar starter Thorstvedt i jobben som Drillos' keepertrener. Da får han hovedansvaret for sin tidligere rival. Thorstvedts aktive karriere var også preget av sportslige kontraster. Ingen har bedre forutsetninger for å hjelpe Grodås.

- Det aller viktigste er å beholde selvtillitten. Det er en tøff jobb. Når man står opp om morgenen må man fortelle seg selv at man er en god keeper. Når man trekker landslagstrøya over hodet, må man fortelle seg selv at man er verdens beste, sier Thorstvedt.

Vippet litt

Han tror Grodås har nødvendig ballast til å takle situasjonen.

- I fjor sommer sto det kanskje i en periode og vippet litt mellom ham og Thomas Gill. Det ble i hvert fall fokusert veldig på keeperplassen. Den perioden kom Frode seg veldig godt igjennom. Framover må han regne med at fokuseringa blir enda sterkere, nettopp fordi han befinner seg i en såpass utsatt posisjon, sier Thorstvedt.

Han synes Grodås fortjener den samme behandlingen han selv fikk av Drillo i periodene uten førstelagsfotball - og som ofte gikk ut over nettopp Grodås: Sjansen til å dokumentere formen på landslaget.

Med andre ord: Drillos påtroppende keepertrener vil ikke i nærmeste framtid fremme forslag om å benytte mer kamptrente keepere enn Grodås.

GOD NOK: -Frode får voldsomt bra trening, sier Erik Thorstvedt.
Frode Grodås

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!