Klareringen som fikk Moa til å måpe

- Jeg skjønte ingenting, sier VIF-spissen.

NÆR SCORING: Dette er ikke situasjonen der Adil Rani nektet Moa scoring med en uforskammet kald klarering, men situasjonen der Philippe Mexes med et nødskrik fikk kastet seg fram og hindret avslutning ett minutt før pause.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
NÆR SCORING: Dette er ikke situasjonen der Adil Rani nektet Moa scoring med en uforskammet kald klarering, men situasjonen der Philippe Mexes med et nødskrik fikk kastet seg fram og hindret avslutning ett minutt før pause. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| Norge - Frankrike 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue har ventet lenge på sitt første landslagsmål.

Det kom ikke mot Frankrike heller, men 24-åringen var langt fra noen nedbrutt mann da han kom i pressesonen like før midnatt. For Moa beit godt fra seg som ensom spiss før pause, og var bare en eminent klarering fra midtstopper Adil Rami unna å krone omgangen med scoring.

Situasjonen oppsto etter 34 minutter: John Arne Riise gikk på et helhjertet langt venstresida, ble spilt fri av Christian Grindheim og feide ballen inn foran mål. Moa sto klar med godfoten, men til stor overraskelse for både ham og store deler av publikum trillet ballen like til side for mål.

Fra Dagbladets posisjon på pressetribunen så det ut som om Moa sviktet i det avgjørende øyeblikket, men reprisene viste at Rami på mesterlig vis fikk ryddet unna til corner.

- Fikk vist meg fram
Det var nesten så Moa måtte klype seg i armen selv.

- Jeg begynte nesten å feire, og var helt sikker på at jeg skulle sett den i åpent mål. Men det var fantastisk gjort av stopperen deres. Vanligvis ville ballen enten gått til meg, eller han ville satt den i eget mål. Jeg skjønte ikke så mye, sier Moa til Dagbladet.

Han ble sittende igjen i garderoben til 2. omgang, med smerter under foten som har plaget ham i noen uker. Dermed fikk han ikke nettsus foran de titalls utenlandske klubbene på tribunen, men Moa følte han etterlot seg et positivt inntrykk uansett.

TØFFE TAK: Keeper Stephane Ruffier får bokset ballen vekk fra Moa på en norsk dødball. Bokse måtte han også gjøre da VIF-spissen sendte avgårde en suser fra snaue 30 meter. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
TØFFE TAK: Keeper Stephane Ruffier får bokset ballen vekk fra Moa på en norsk dødball. Bokse måtte han også gjøre da VIF-spissen sendte avgårde en suser fra snaue 30 meter. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Tror du denne kampen økte sjansene for et proffeventyr?

- Jeg føler i hvert fall at jeg fikk vist meg fram. Jeg er fornøyd med egen innsats, kom til noen avslutninger som kunne endt med mål, gikk på noen gode løp i bakrom og satte opp andre spillere, sier han.

Kapteinen krever bedring
Jobben til Moa ble ikke enklere av at Norge ble spilt lavere enn de ønsket, for i utgangspunktet var planen å presse franskmennene høyere opp på banen.

I stedet brukte Norge store deler av omgangen på å jage ballen mellom ballsikre og tekniske motspillere.

En sterk 2-1-seier til tross, Brede Hangeland lar seg ikke blende av resultatet.

- Vi må bli enda bedre i mange deler av spillet om vi skal komme til EM. Det går på klassiske «norske» ting som soneforsvar, raske kontringer og dødballer. Alt kan bli bedre, sier kapteinen, vel vitende om at franskmennene dominerte i luftrommet både i egen og motstanderens boks.

Han gleder seg imidlertid stort over at landslaget ser ut til å ha fått solide alternativer til John Carew på spissplassen. Erik Huseklepp puttet to i Carew-rollen etter pause, mens Moa som nevnt bare var marginer unna scoring.

- Det er vanvittig bra. Tidligere har det vært lett å tenke at vi ikke har sjanse til å score mål uten Carew, men det er ekkelt å møte spillere som Moa og Huseklepp, sier Fulham-stopperen til Dagbladet.

- Et gjennombrudd
Tomålshelten fra Bergen scoret sitt andre og tredje mål i landslagskarrieren, og svarer bekreftende på spørsmål om det oppleves som et gjennombrudd med tanke på motstanderen.

SMERTER UNDER FOTEN: Moa har hatt vondt under foten i noen uker, og det ble avtalt på forhånd at han maks skulle spille 60 minutter mot Frankrike. Det ble 45. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SMERTER UNDER FOTEN: Moa har hatt vondt under foten i noen uker, og det ble avtalt på forhånd at han maks skulle spille 60 minutter mot Frankrike. Det ble 45. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Jeg har hatt en del gode landskamper før, men slitt med uttellingen. Uttellingsmessig er det i hvert fall et gjennombrudd.

- Men er det høydepunktet?

- Ja... Skottland-kampen der jeg scoret mitt første landslagsmål var også stort. Men å score to mot Frankrike, selv om det bare er en privatkamp, er veldig stort for meg.

- Større enn debutscoringen for Brann etter under ett minutt?

- He-he, det er vanskelig å sammenligne. Nå visste jeg i hvert fall mer hva jeg skulle gjøre da jeg feiret, sier en smilende Huseklepp til Dagbladet.