Ingvild Flugstad Østberg

Klarert for verdenscupen

Ingvild Flugstad Østberg (30) er klar for verdenscupen. Det skriver skiforbundet i en pressemelding.

TILBAKE: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingvild Flugstad Østberg har ikke gått internasjonale konkurranser siden 2019/2020.

Grunnen er at hun fikk konkurransenekt etter å ikke oppfylte kravene i helseattesten til Skiforbundet og på grunn av to tretthetsbrudd i foten.

Nå er hun altså klarert til å gå verdenscuprenn, skriver forbundet.

- Jeg ble veldig glad. Det er veldig lenge siden jeg har gått. Man mister litt trua underveis, sier Østberg til NTB.

- Det er flere elementer i dette her. Det er klart at trenden på flere poenget måtte snu og måtte bli bedre. De måtte oppfylle de kravene som må, og når det gikk så er jeg veldig glad.

- Jeg har klart å snu vaner og uvaner. Jeg har klart å spise mer mat, tilpasse treningen etter det og jobbet tett med ernæringsfysiolog, lege og psykiater for å klare å gjøre de endringene som må til, sier hun.

En planlagt, gradvis opptrapping gjør at hun ikke går skirenn på Beitostølen neste helg, men vil være tilstede på den nasjonale langrennsåpningen sammen med laget og teste ski og løyper samt delta i markeds- og medieaktiviteter.

Hun vil møte pressen sammen med landslagssjef Espen Bjervig og medisinsk ansvarlig Andersen senere i dag.

- Hvis hun nå er klarert for verdenscupen har hun tydelig fått godkjent sin helseattest og det medisinske apparatet mener det er forsvarlig at hun går verdenscuprenn igjen og ingenting er mer gledelig enn at vi får se Ingvild tilbake i løypa, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn til Dagbladet.

- Gode forutsetninger for OL

Nyheten blir tatt godt i mot blant ekspertene.

- Det syns jeg er en fantastisk god nyhet. Det viser at Ingvild er frisk og rask og alt står bra til, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

- Gledelig nyheter, avbrekket har jo vart lenge. Man begynte jo å bli urolig for om hun kom tilbake i det hele tatt, sier Bjørn til Dagbladet.

SMILER: Flugstad Østberg under et pressetreff tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMILER: Flugstad Østberg under et pressetreff tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han tror at Flugstad Østberg vil ha gode muligheter til å komme med i OL-troppen til Norge.

- Jeg mener hun har alle gode forutsetninger får å komme seg inn i OL-troppen. Vi har jo observert hun på noen treningsøkter gjennom høsten og mye tyder på at hun er på et høyt nivå, sier Bjørn og mener at vil være en av de som er nærmest til å utfordre Therese Johaug.

SLIPP MEG LØS: Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg turte ikke komme med en spesifikk dato for når hun skulle komme tilbake tidliger i år. Video: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Vil ikke legge press på henne

Bjørn tror ikke Østberg trenger en lang periode med konkurranser før hun er tilbake i toppform.

- Hun har vært ute konkurransemessig, men hun har jo trent i denne perioden. Så grunntreningen har hun gjennomført og hun har mye trening i kroppen gjennom mange år, sier Bjørn.

Skinstad mener på sin side at Østberg vil trenge tid.

- Jeg tror vi skal forvente at Ingvild trenger tid til å komme tilbake i god form. Men at hun nok kommer til å prestere bra allerede i denne sesongen, men vi skal ikke legge noe prestasjonspress på henne, sier Skinstad.

Verdenscupåpningen går av stabelen i Ruka den 26. til 28. november. Den nasjonale sesongåpning i langrenn er 19. til 21. november på Beitostølen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer