- Klart det føles som min feil at vi tapte

Eriksen utvist for Odd. Nå vil Fagermo ha inn utenlandske dommere.

FRA 1-1 TIL 1-3: Lars Kristian Eriksen kom inn etter ei drøy halvtime - og ble utvist etter 77 minutter. Det likte ingen i Odd-leiren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
FRA 1-1 TIL 1-3: Lars Kristian Eriksen kom inn etter ei drøy halvtime - og ble utvist etter 77 minutter. Det likte ingen i Odd-leiren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

Strømsgodset-Odd 3-1 (1-0)

DRAMMEN (Dagbladet): - Jeg tar ballen først. Så får jeg hælen hans under låret mitt, så det er kontakt i forlengelsen der. Men det er ingen tvil om at jeg tar ballen, sier Lars Kristian Eriksen etter å ha blitt utvist på Marienlyst.

Sitiuasjonen oppsto etter 77 minutter. Odd-back Eriksen sto da med gult kort for å ha kommet for seint og for hardt inn i en duell med Strømsgodsets Martin Rønning Ovenstad. Nå var det Flamur Kastrati han skulle stoppe.

Eriksen skled først på ballen. Kastrati holdt seg på beina da, og forsøkte å løpe etter kula - men ble så truffet av den stadig skliende Eriksen. Dermed et nytt gult kort fra dommer Tore Hansen.

- Det var kanskje litt dumt av meg å takle der. Samtidig så tenkte jeg jo å ta ballen - det var jo ikke planen å skli inn i ham, sier Eriksen.

- Veldig strengt Situasjonen fikk stor betydning for kamputfallet, for på det påfølgende frisparket gikk Strømsgodset opp i 2-1. Eriksen hørte bare jubelen på vei inn i garderoben. Seinere økte Adama Diomande til 3-1 mot de ti Odd-spillerne.

- Klart det føles litt som min feil at vi tapte, sier Eriksen.

- Sa dommeren noe til deg?

- Ja. Han sa «gå ut». Og da gikk jeg ut, sier backen.

- Men det er irriterende. Jeg har vært lenge ute nå. I fjor ville jeg kanskje vært et tidel tidligere ute, nå er jeg i stedet et tidel for seint ute. Og da blir det et tvilstilfelle, som går imot meg, sier Eriksen til Dagbladet.

- Så selv om jeg synes det var veldig strengt å få rødt kort for de to taklingene mine, er jeg mest irritert på meg selv.

Fagermo vil ha utlendinger Eriksen kom inn for Odd allerede etter 32 minutter. Dette var bare sjette tippeligaopptreden for sesongen. Med 11 mann på banen holdt telemarkingene Strømsgodset fra livet det meste av kampen, men med 10 ble oppgaven for tøff.

Etter kampen tok Odd-trener Dag-Eilev Fagermo et nytt oppgjør med nivået på den norske dommerstanden:

- Du er helt avhengig av at dommeren dømmer riktig når du spiller borte her, på den vanskeligste arenaen i Tippeligaen, sa Fagermo.

- Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn som det ble her - jeg bare sier at nivået generelt har falt blant dommerne i Tippeligaen. Med rutinerte karer som Tom Henning Øvrebø, Terje Hauge og Roy Helge Olsen borte, så har det vært mye rar dømming i år. Få inn svenske og danske dommere, foreslår Fagermo.

- Da får du økt konkurransen. Sånn som det er nå, får det ingen konsekvenser hvis dommerne gjør feil, hevder han videre.

Strømsgodset-trener Ronny Deila vurderte rødkortsituasjonen slik:

- Det er vanskelig å si, så jeg må si det vanlige igjen: Det går opp i opp i løpet av sesongen. Det er sånn fotballen er.