TOPPSCORER: Luis Suárez scoret 31 ligamål på 33 ligakamper sist sesong. Her setter han et straffespark i mål mot Norwich. Foto: REUTERS  / Stefan Wermuth / NTB SCANPIX
TOPPSCORER: Luis Suárez scoret 31 ligamål på 33 ligakamper sist sesong. Her setter han et straffespark i mål mot Norwich. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB SCANPIXVis mer

- Klart dette er en smell i panna for Liverpool

Norske supportere fortviler over Suárez-straff.

(Dagbladet): Luis Suárez og Uruguay ble ikke trodd av Fifa, som i ettermiddag ila spissen en straff på ni kamper eller fire måneders karantene fra all fotball.

Bitesuspensjonen rammer ikke bare spilleren, men også hans klubblag Liverpool.

Premier League-toerne kan dermed ikke bruke sin suverene toppscorer de første 10 ukene av Premier League- og Champions League-sesongen.

- Det er klart at en smell i panna for Liverpool, selvfølgelig. Ingen tvil om at det svekker våre sportslige muligheter, sier Liverpool.no- og Kopite-redaktør Torbjørn Flatin til Dagbladet.

- Hva tenker du om at Liverpool rammes?

- Du skal ikke gå rundt og bite på fotballbaner, så du må bare akseptere straffen som kommer. Det gjelder også Liverpool, de må rette seg etter det Fifa bestemmer.

- Forventet dere en slik straff?

- Jeg trodde det først og fremst ville dreie seg om internasjonal utestengelse. Litt overrasket er jeg. Men det ikke noe annet å gjøre enn å ta det til etteretning.

TENNA I TAPETEN: Luis Suarez får ikke spille organisert fotball i en god stund. Foto: REUTERS / Yves Herman/  NTB SCANPIX
TENNA I TAPETEN: Luis Suarez får ikke spille organisert fotball i en god stund. Foto: REUTERS / Yves Herman/ NTB SCANPIX Vis mer

- Tror du dette har noe å si om han blir eller ikke blir i Liverpool?

- Ja, sjansene for at han blir er i hvert fall ikke svekket. Det er usannsynlig at noen er interesert i å kjøpe når han er utestengt til november. Men jeg har hele tida trodd at han kommer til å bli i Liverpool. Ikke sikkert på at det har avgjørende betydning.

- Har Suárez bitt for tredje og siste gang nå?

- Du kan ikke si at det er utelukket at det skjer igjen, for han hadde god sesong både sportslig og når det gjelder oppførsel, med psykologisk hjelp. Jeg håper dette var et tilbakefall det går an å komme over. Jeg håper han forsetter der han slapp for Liverpool.

- Må Liverpool kjøpe erstatter?

- Det er umulig å erstatte Suárez helt og fullt, for han er en av de tre-fire beste i verden. Sånn sett kan han ikke erstattes. Men kanskje Liverpool tenker på å hente inn enda en offensiv spiller, som de ikke hadde planlagt å kjøpe.

- Hva tenker du om at Suárez og Uruguay nektet for bitingen?

- Det er ikke bra, jeg synes Urugay har håndtert dette veldig dårlig. Hadde jeg styrt det skulle ikke spilleren uttalt seg før alt var roet seg litt. Det neste må være at Suárez kommer ut og unnskylder seg, helt uforbeholdent.