Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart flertall sier nei til OL i Norge

Ikke engang oslofolk vil ha lekene.

IKKE OVERRASKET:  Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort (H) sier resultatet ikke er overraskende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE OVERRASKET: Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort (H) sier resultatet ikke er overraskende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall av de spurte i en fersk meningsmåling sier nei til OL i Oslo i 2022.

Ikke engang i Oslo er det flertall for et Oslo-OL. Det viser en helt fersk spørreundersøkelse utført av InFact for Nordlys tirsdag kveld.

På nasjonalt nivå sier 55,9 prosent av de spurte at de ikke synes OL i hovedstaden er noen god idé. 34,5 prosent sier ja til OL.

Særlig folk i Nord-Norge er overveldende negative til OL i Oslo om åtte år. Her sier 81,7 prosent nei. Bare 12,9 prosent av nordlendingene støtter OL.

Også i Midt-Norge (65 prosent), på Vestlandet (63,6 prosent) og i Sør-Norge (53 prosent) svarer mer enn halvparten at de er mot OL.

Oslos innbyggere er delt på midten i saken, 44,8 prosent sier ja, like mange sier nei. På Østlandet for øvrig er ja-prosenten 46, mens 42 prosent sier nei.

Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort (H) kommenterer undersøkelsen slik:

- Resultatet er ikke overraskende. Det er kanskje litt større skepsis på landsbasis enn det jeg hadde forventet.

Hjort egen holdning til et OL i Oslo er denne:

- Det må skje kraftige endringer i IOK før jeg kan være med på å støtte en OL-søknad. Dette er en klikk som har glemt de olympiske verdiene. De må byttes ut med folk som kan gjenopplive disse idealene, sier Hjort.

(NTB)

Hele Norges coronakart