Indianapolis 500

Klart for 135.000 tilskuere

Det klassiske billøpet Indianapolis 500 vil neste måned bli avviklet foran 135.000 tilskuere. Det blir største publikumstall siden viruspandemien rammet.

KOMMER TILBAKE: Det blir mange tilskuere igjen på Indianapolis 500 i år. Her fra løpet i 2019. Foto: AP
KOMMER TILBAKE: Det blir mange tilskuere igjen på Indianapolis 500 i år. Her fra løpet i 2019. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Indianapolis Motor Speedway opplyste onsdag at man i samråd med lokale helsemyndigheter har kommet til at 40 prosent av tilskuerkapasiteten kan benyttes under løpet 30. mai.

Banen i Indianapolis er verdens største idrettsanlegg, med flere enn 250.000 sitteplasser på tribunene og plass til nesten 400.000 mennesker innenfor portene.

Antall tilskuere på billøpet ble fastsatt etter at smitteverntiltak ble testet da Indianapolis arrangerte det prestisjetunge basketballsluttspillet for mannlige universitetslag i mars og april. Da ble det sluppet inn et begrenset antall tilskuere. Til finalen 5. april var tallet 8000.

Nylig var det 47.218 tilskuere på en internkamp i amerikansk fotball ved Alabama-universitetet. Det er nesten 10.000 flere enn Texas Rangers har hatt på sine hjemmekamper i baseball.

I Australia har det vært over 50.000 på et idrettsarrangement nylig, men Indy 500 kommer til å slå alle rekorder notert under pandemien.

Ville ha fulle tribuner

Roger Penske, som for to år siden overtok som eier av banen i Indianapolis, håpet på klarsignal for fulle tribuner, men selv om det ikke skjer er det i indycarmiljøet stolthet over antallet som vil bli sluppet inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer