Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er lagene med tøffest program i Premier League

Klart for avslutning i Premier League: Disse lagene har tøffest program

Ekspertene har dommen klar.

INNSPURTEN: Manchester United møter blant annet Chelsea (H), Manchester City (B), Arsenal (B) og Tottenham (B) i de siste ni kampene denne sesongen- Foto:  AFP PHOTO / Ian Kington 
INNSPURTEN: Manchester United møter blant annet Chelsea (H), Manchester City (B), Arsenal (B) og Tottenham (B) i de siste ni kampene denne sesongen- Foto:  AFP PHOTO / Ian Kington  Vis mer

(Dagbladet): Premier League er i innspurten av årets sesong. Vi har spurt ekspertene hva de tenker om de siste kampene. Hvem tar gull? Hvem klarer topp fire?

Hvem vinner?

- Chelsea. De vinner fordi de leder med syv poeng med åtte kamper igjen. Det er egentlig så enkelt. Det er ganske mye. De kan tape en kamp uten å bli tatt igjen. De har en komfortabel ledelse, sier TV 2-ekspert Øyvind Alsaker til Dagbladet.

SERIEMESTER: Øyvind Alsaker: - Chelsea. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SERIEMESTER: Øyvind Alsaker: - Chelsea. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Også kollega Erik Thorstvedt er enig.

- Chelsea vinner. De har sju poeng å gå på. De har kastet bort lite poeng denne sesongen. Alt tyder på at de tar det. De måtte avgitt poeng mot City for at det skulle vært en reel sjanse, forteller Thorstvedt til Dagbladet.

Av de seks topplagene, mener ekspertene det bare er ett lag som kan utfordre Chelsea om gullet.

- Da må Chelsea tape to og spille en uavgjort, mens Tottenham må vinne alle åtte. De har ganske jevne sluttprogram. Her kan det skje noe, men det virker ikke sånn, sier Alsaker.

For at Tottenham skal vinne gull, må de vinne alle de gjenstående kampene. Men selv ikke det kan være godt nok.

- Tottenham må kanskje vinne alle kampene som er igjen, men de møter problemer de også. Det er ikke sikkert de klarer det, men da har de en sjanse, forteller Thorstvedt.

SERIEMESTER: Erik Thorstvedt: - Chelsea. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SERIEMESTER: Erik Thorstvedt: - Chelsea. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Disse klarer topp fire

Alsaker har sett på hvem topplagene møter de siste kampene, og han har funnet sin favoritt til fjerdeplassen.

- Jeg tror Arsenal og United kan klare topp fire, men antageligvis ikke begge to. Liverpool spolerte en gylden mulighet mot Bournemouth. De er nede på tannkjøttet igjen til lagene bak, og vil avgi mye poeng fremover.

- Kampen om fjerdeplassen er helt åpen etter min vurdering. City, Chelsea og Tottenham klarer topp fire. Av de tre resterende lagene er det ingen som ser spesielt bra ut, men jeg tror Arsenal har et fortrinn.

Erik Thorstvedt har ikke sett seg ut de samme endringene blant topp fire.

- Jeg tror det blir sånn som tabellen er nå, men det er lett å tro det blir det. Liverpool har en greie med å rote det til mot dårligere lag. Jeg tror at United ser at Europa League er deres sjanse, og satser der. Arsenal har hatt for vane å klare topp fire, men de kan være litt for langt unna. Det er ganske sannsynlig at tabellen blir værende som den er, med tanke på de resterende kampene.

Thorstvedt enser allikevel Arsenal på femte- og United på sjetteplass en mulighet.

- De har jo en sjanse, men den er mindre enn 50 prosent. De ligger bak, og må prestere bedre enn de foran. Det tror jeg de skal få problemer med, konkluderer den tidligere Spurs-keeperen.

Skadeplaget Liverpool

Lovren, Lallana, Henderson, Sturridge, Firmino og Mané har den siste tiden alle vært plaget med skader. Det kan sørge for en vanskelig innspurt.

- Liverpool har mistet en av sine viktigste spillere i Sadio Mané. Henderson og Lallana har også vært ute. Lovren og Matip er nesten aldri på banen samtidig. De sliter med å slå de mindre gode lagene, og vil avgi poeng der, sier Alsaker.

Usikkerhet knytter eksperten riktignok til lagene bak også.

- United har et vanskelig program, og vil avgi poeng. Jeg tror også de vil prioritere Europa League. Arsenal er umulig å vite. De har vært helt «shaky», men det er grunn til å tro at den katastrofen er avverget. De kan vinne fem-seks på rad, og har ikke noen nyere skader meg bekjent.

At skadene har så stor påvirkning på resultatene, det tror ikke nødvendigvis Thorstvedt.

- Liverpool har hatt Mané og Sturridge ute, og skader kan bety noe. Tottenham har klart å stå uten Kane. De har klart å holde det gående. Zlatan og Pogba var tilbake mot Everton, men United klarte allikevel ikke å vinne. Det er ikke alltid det er en automatikk i at det går utover resultatene.

Selv om Alsaker har spådommen klar for i dag, sier han den kan endre seg fort. Her er ekspertenes topp fire ved sesongslutt:

Øyvind Alsakers topp fire:
1. Chelsea
2. Tottenham
3. Manchester City
4. Arsenal
*Liverpool og United utenfor topp fire
Erik Thorstvedts topp fire:
1. Chelsea
2. Tottenham
3. Liverpool
3. Manchester City
*Arsenal og United utenfor topp fire
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media