Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for byderby i finalen

Tottenham-Chelsea. - Får hyggelig tur hjem, sier matchvinner Joe Cole.

Everton - Chelsea 0-1 (1-3 sammenlagt).

Joe Cole skjøt tittelforsvarer Chelsea til ny finale i ligacupen. Han scoring ble den eneste i returkampen mot Everton.

Everton øynet sin første cuptittel på 13 år, men var aldri i nærheten av å hevne 1-2-tapet fra den første kampen. Chelsea tettet igjen bakover og hadde god kontroll det meste av kampen.

Everton skapte noen muligheter, men Petr Cech stoppet det som kom. Tsjekkeren i Chelsea-målet ble far for første gang tidligere onsdag, og hadde ikke til hensikt å spolere den store dagen med å slippe inn mål.

Det var gjestene fra London som var giftigst på Goodison Park. Nicolas Anelka hadde blant annet en avslutning i tverrliggeren.

Kampen ble avgjort midt i annen omgang da Florent Malouda spilte en perfekt gjennombruddsball fra midtstreken. Cole viste fram en utsøkt førsteberøring og banket ballen i nettet bak Tim Howard.

Hyggelig flytur

- Everton er et topplag, og de ga oss har kamp, men vi ville vinne. Vi har hatt noen dårlige semifinaleopplevelser mot Liverpool, men i kveld blir det en hyggelig flytur hjem fra Liverpool, sa Cole.

0-1: Chelseas Joe Cole sørger for kampens eneste mål mot Everton. Dermed møter de Tottenham i ligacupfinalen. Foto: PAUL THOMAS/AP/SCANPIX
0-1: Chelseas Joe Cole sørger for kampens eneste mål mot Everton. Dermed møter de Tottenham i ligacupfinalen. Foto: PAUL THOMAS/AP/SCANPIX Vis mer

- Vi gjorde en god kamp, og målet kom på rett tidspunkt.

Manager Avram Grant har mange skader i stallen, men han roste erstatterne for jobben de gjorde.

- Det var en karakterprøve, og de besto den med glans. Jeg har sagt at vi har en god stall, og de har gjort forbløffende ting i dag og hele den siste måneden, sa han.

Første finale

Anelka var ensom spiss i et Chelsea-lag i 4-5-1-formasjon og lavt press. Everton hadde ikke oppfinnsomhet nok til å sette gjestene på mange store prøver, og Chelsea tok en fortjent seier.

Med seieren er Chelsea klar for Wembley-finale mot byrivalen Tottenham, som tirsdag gjorde slutt på sin lange seierstørke mot naboen Arsenal.

Ifølge terminlista skulle Tottenham og Chelsea møtes i seriekamp på White Hart Lane 23. februar, men de har ingenting imot å ta turen til Wembley dagen etter i stedet.

Det blir første ligacupfinale på nybygde Wembley.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media