Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for drømmefinale

Van Nistelrooy kvitt måltørken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Newcastle - Manchester United 1-4: Både Newcastle og Manchester United har hatt relativt skuffende sesonger, tatt supportermassen og klubbstørrelsen i betraktning.

Bare adgang til en FA-cupfinale kunne rette opp inntrykket.

Og etter formiddagens semifinale er det klart at det blir United som får muligheten til å løfte «bøtta» denne sesongen.

Fine mål og godt United-spill til tross, de sorthvite fra nordøst virket utslitte etter et tøft kampprogram de seneste ukene.

Så til tross for alt snakket om fotballens uforutsigbarhet og alt det der: Det var sjelden tvil om hvordan dette kom til å ende.

Ruud Van Nistelooy åpnet United-kontoen igjen etter 19 minutter, hans første siden kampen mot West Bromwich 27. november i fjor. Han har selvsagt vært lenge ute med skade, men målene etter comebacket har latt vente på seg.

- Å score har vært et problem denne sesongen. Jeg skjønner det ikke helt, for med de spillerne vi har burde vi hatt flere mål - og vi har bommet på mange sjanser, sa en glad Alex Ferguson til Skysports etter kampen.

Newcastle skapte knapt noe før pause, og United doblet også ledelsen rett før sidebytte. Gode Cristiano Ronaldo la inn i feltet, der Scholes raget høyest. Med et klokkerent hodestøt sørget han for at Alex Ferguson kunne gå i garderoben litt mindre rødmusset enn vanlig.

SE, HAN SCORER!: Van Nistelrooy har åpnet målslusene igjen. FOTO: SCANPIX/EPA
SE, HAN SCORER!: Van Nistelrooy har åpnet målslusene igjen. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

Van Nistelrooy roet United-nervene ytterligere 13 minutter etter pause, før Shola Ameobi ga Newcastle et ørlite håp minuttet etterpå.

Men det var for lite, og definitivt for sent.

For da Newcastle-spillerne måtte presse for redusering, var United tilfredse med å roe seg ned og kontre. Og et snaut kvarter før slutt kunne Ruud Van Nistelrooy spille fram unge Ronaldo, som scoret sikkert.

Dermed var en kamp uten den helt store nerven over.

United får garantert en langt større utfordring med Arsenal i finalen. Og at Van Nistelrooy er i scoringsform, er gode nyheter for laget.

- Vi var alle veldig glade for Van Nistelrooy i garderoben etterpå. Det var en virkelig spiss som spilte i dag - en av verdens beste, sier Ferguson.

PERFEKT HODESTØT: Paul Scholes\' scoring rett før pause kom på best mulig tidspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!