Klart for gigantmøte

- Nå tenker vi bare på England, sier Ronaldo etter at han og Rivaldo fikset brassefest og kvartfinale. Kampen minutt for minutt!

Belgia hadde en god Marc Wilmots, en rekke store sjanser og ble snytt for ett mål. Men Brasil hadde Rivaldo og Ronaldo - og i dette VM ser det ut til å være en gullkombinasjon.

- Dette var flott, sier Ronaldo.

For da Brasil ble presset som verst slo superstjernene til. Rivaldo leverte et kunststykke av et mål midt i første omgang.

Pasningen kom fra Ronaldinho med utsida av foten. Ved sekstenmetersstreken sto Rivaldo og foredlet pasningen på beste måte.

Med ryggen mot mål tok han ned ballen på brystet, var så vidt borti kula med foten, lot ballen sprette en gang, snudde seg og dundret læret i mål. Kanskje kunne keeperen tatt ballen hvis ikke læret hadde vært nær en belgisk fot på veien, men det tar ikke bort glansen av Rivaldos mål.

Rivaldo scoret dermed i sin fjerde VM-kamp på rad. Og Ronaldo ville ikke være noe dårligere. Tre minutter seinere scoret Ronaldo sitt femte mål på fire kamper. Han er dermed turneringas toppscorer sammen med Tysklands Miroslav Klose.

- VM starter nå, hver kamp blir en finale. Nå tenker vi bare på England, sier Ronaldo til nyhetsbyrået Reuters.

David Beckham og co. satt på tribunen for å se på laget de skulle møte i kvartfinalen. De håpet nok lenge at det skulle bli Belgia, men engelskmennene ble uansett ikke skremt av det de så av brassene i dag.

Ronaldo er også spak når han tenker på engelskmennene.

- Vi må analysere styrkene deres, og som i dag må vi nok vente til de siste minuttene før kampen blir avgjort, sier Ronaldo.

For laget som mange nå holder som VM-favoritt skuffet mot Belgia. I store deler av kampen var begierne det beste laget og i første omgang ble laget snytt for et mål.

Marc Wilmots steg til værs og nikket ballen i mål, men dommeren annullerte målet. Han mente Wilmots var for tøff i duellene. Ufortåelig, for de som hadde mulighet til å studere situasjonen i reprise.

Belgia hadde også en rekke andre muligheter på 0-0. Blant annet var Wilmots millimeter fra å løfte ballen over Brasil-keeper Marcos minutter før Brasil gikk opp til 1-0.

- Vi har ingen Ronaldo eller Rivaldo, Cafu, Carlos og så videre, sa Belgia-sjef Robert Waseige før kampen.

Det var han helt sikkert lei seg for da han tuslet i garderoben etter 92 minutter i dag.

Noen trøst får ikke Belgia av Ronaldo, som snakket nedsettende om det belgiske laget etter kampen.

- Kampen mot England blir bedre enn denne, fordi de spiller bedre fotball. Vi kommer til å få kamp der, sier Ronaldo.

Trener Luiz Felipe Scolari legger ikke skjul på at han var bekymret før avspark.

- Jeg fortalte alle at vi er et kjempende lag, og det viste vi i dag. Vi visste at Belgia ville kjøre lange baller, men vi var forberedt og taklet det, sier Scolari som ikke klarer å unngå å prise sine spisser.

- Spiller dro lasset samme, og vi visste vi måtte score. Vi har spillerne som scorer, som Ronaldo.

<B>NY BRASSEFEST:</B> Det ble en ny god dag for Rivaldo. Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO SCORZA
PÅ TRIBUNEN:</B> David Beckham og co. var på plass. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dan Chung
<B>2-0:</B> Ronaldo dunker inn et innlegg og Brasil er klare for kvartfinalen.