Klart for nettspill

Hundretusener av tippere og langoddsspillere har ventet veldig lenge på Norsk Tippings nettspill. Onsdag 2. mai er tippeselskapet endelig i gang. Men bare for de få utvalgte.

I juni i fjor håpet Norsk Tipping på å gå ut med sitt nettspill. Nesten ett år seinere er man i gang. Men ikke helt. For bare 1000 spillere får være med på pilot-prosjektet.

- Vi har fått MMI til å plukke ut åtte reprensentative kommuner for oss, sier informasjonsrådgiver Grete Solli (32) i Norsk Tipping til Dagbladet.

- 800 spillere fra Drammen, Vennesla, Ullensaker, Levanger, Egersund, Ås, Time og Stjørdal får bli med i oppstarten. I tillegg til 200 ansatte i tippeselskapet på Hamar. Alle kalles for testpiloter.

Smartkortleser

- Hvorfor så få spillere?

- Fordi vi skal vite at sikkerheten og det praktiske er helt i orden, sier Solli.

- Hva skjer med de som er plukket ut som testpiloter?

- Alle har fått tilsendt startpakker som inneholder en smartkortleser, sier Solli. - Det er en liten sak som kobles til din datamaskin. Den må alle spillere ha, fordi den fungerer som en elektronisk pengebok.

- Hvor mye kan du spille for per dag?

- Maksimum 1500 kroner, og årsaken er grei: Mister du smartkortet mister du også pengene dine, og Norsk Tipping ønsker ikke at noen skal spille seg fra gård og grunn, sier Grete Solli.

- Uansett: For 1500 kroner per dag får du spilt ganske mye, sier hun.

- Men det er altså for de få. Når får resten av det spillesugne Norge være med på nettspillet?

- For det første står det ikke bare på oss. Vi må ha myndighetenes velsignelse etter prøveperioden, sier Solli. - Men uansett blir det ikke nettspill for alle på denne siden av jul.

Ta opp kampen

I mellomtida er det flere og flere spillere som prøver seg på andre nettsteder. Og Norsk Tipping taper kunder, noe som selvsagt bekymrer ledelsen på Hamar.

- Det er viktig for oss å ta opp kampen med de andre nettselskapene, slik at mest mulig av spilleoverskuddet havner hos idrett, kultur og forskning, sier informasjonsrådgiver Grete Solli til Dagbladet.

Inntil videre får vi andre ta med oss Tippekupongen og Langoddsen til kommisjonæren.

Og under treet til jul har veldig mange av oss ett ønske: Nettspill hos Norsk Tipping.