NY KAMP: Cecilia Brækhus møter motstand fra Hawaii i Helsingfors 3. desember. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY KAMP: Cecilia Brækhus møter motstand fra Hawaii i Helsingfors 3. desember. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Klart for ny boksekamp for Brækhus

I Helsingfors i desember.

Cecilia Brækhus møter Ku'ulei Kupihea fra Hawaii i Helsingfors 3. desember. Kampen skulle egentlig ha gått i København neste lørdag.

Årsaken til at det ikke ble noe kamp i Parken i den danske hovedstaden var at dansken Mikkel Kessler ble skadet. Han skulle ha møtt Robert Stieglitz i hovedkampen i stevnet.

Dermed ble det ikke noen kamp på Brækhus heller, men nå har hun fått Hartwall Arena i Helsingfors som ny kampplass. Der er det finnen Robert Helenius og WBA-mesteren i tungvekt, Alexander Povetkin, som bokser hovedkampene.

- Skader og avlysninger er en del av spillet i proffboksing. Etter at stevnet i Parken ble avlyst, tok jeg et par dager fri, justerte treningsopplegget mitt litt, slik at jeg skal være klar for Kupihea i Helsingfors 3. desember, sier Cecilia Brækhus i en kommentar.

«Best i verden» - Det er ikke tvil i min sjel. Cecilia er den beste kvinnelige bokseren i verden, sier trener Ulli Wegner. Han har fulgt Brækhus siden hun kom til Sauerland, som temmelig uferdig bokser. Nå står hun som innehaver av tre VM-titler, og alle setter hun på spill mot bokseren fra Hawaii.

- Cecilia ser ikke bare godt ut, men hun har også et stort talent for boksingen ved siden av at hun er en veldig intelligent bokser, sier Wegner.

- Mange av de bokserne jeg har ansvaret for kan lære mye av Brækhus, særlig hvordan hun opptrer på trening. Derfor er jeg sikker på at hun kommer til å bokse en ny god kamp i Helsingfors, sier sjeftreneren i Sauerland-stallen. Han har blitt utropt til årets trener i tysk boksing åtte ganger, så han er ingen hvem som helst.

For andre gang Kampen mot Kupihea blir Brækhus' andre i Finland. Hun bokset i Hartwall Arena første gangen i 2009, da hun slo amerikanske Amy Yuratovac. Hun vant en enkel seier den gangen, og alt tyder på at hun kommer til å vinne enkelt igjen, for Kupihea, med bare åtte kamper bak seg som proff, skal normalt sett ikke kunne by den norske trippelverdensmesteren på altfor store utfordringer.

Kampen til Brækhus kommer til å bli vist på Viasat, og det kommer helt klart til å bli hennes siste kamp i 2011, men i 2012 har Sauerland store planer for Brækhus.

SLÅR HARDT: Bokser Cecile Brækhus (th) i aksjon  i weltervektklassen mot Chevelle Hallback under boksestevnet i Koncerthuset i København tidligere i år.
Foto: Jan Christensen / Scanpix
SLÅR HARDT: Bokser Cecile Brækhus (th) i aksjon i weltervektklassen mot Chevelle Hallback under boksestevnet i Koncerthuset i København tidligere i år. Foto: Jan Christensen / Scanpix Vis mer

Da er det godt håp om at hun både skal få møte Noni Tenge, verdensmesteren i IBF, som er det neste mesterbeltet Brækhus ikke har, og Holly Holm, som går for å være verdens beste kvinnelige bokser.

Men først skal Cecilia Brækhus gjøre unna sin 19. kamp som profesjonell i Helsingfors første lørdagen i desember. Til nå er hun ubeseiret.

(NTB)