Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for ny Strand-fest

Roar Strand er klar til å strø sand i Deportivo-maskinen. RBK-veteranen ser ikke for seg en høst uten Champions League. Gode vaner skal ikke vendes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA CORUÑA (Dagbladet): - Det begynner jo å bli en vane dette her, smiler Strand.

Han kjenner på den varme sanda rett nedenfor Estadio Municipal de Riazor, den intime hjemmebanen til Deportivo La Coruña. Og vanen han snakker om er det å spille i Champions League. Og med 0- 0 fra Lerkendal er Strand og de andre RBK erne uvanlig rolige og optimistiske. Fordi:

- Vi har alt å vinne. Ingen forventer at vi skal greie det. Vi føler ikke noe press, sier Strand.

Og nettopp derfor tror han så sterkt at de klarer det.

- Magefølelsen er utrolig god. Jeg har tippet på 1- 1. Da går vi videre. Og jeg vinner en del på oddsen, he, he.

UEFA-cup er nedtur

For uansett hvor mye man prøver, så får man ikke Strand eller de andre gutta til å gi uttrykk for noe annet enn at de kommer til å gå videre til Champions League. For niende år på rad.

- Jeg kan nesten ikke se for meg en høst uten det. Jeg kan ikke det. Å spille UEFA-cup vil bli en nedtur. Ingen tvil om det. Det blir OK det også, men det er ikke like bra.

Sist Strand var i La Coruña på Champions League-kvalifisering, så røyk RBK ut så det suste i ekstraomgangene mot Deportivo.

- Jeg husker ikke så mye fra den kampen. Det har blitt noen stadioner opp gjennom åra. Men det var vel her vi spilte, humrer Strand.

For selv om nedturen blir stor om RBK taper, så vil det aldri overskygge gleden over å vinne.

- For å si det sånn. Uansett om vi vinner eller taper, blir onsdagen en tung dag, he, he.

Går RBK videre er det duket for fest. Gjerne på stranda en langpasning fra 16-meteren.

- Og hvis jeg scorer, utlikner til 1- 1 i det 87. minutt, så løper jeg rett ut av porten der borte, fleiper han.

- Betyr mye

Strand har meget gode minner fra nordre deler av Spania.

- Jeg scora jo et fint mål «rett borti gata» mot Bilbao. Det er ett av høydepunktene de åra vi har vært med. Ellers setter jeg seieren mot Milan, og borteseieren mot Dortmund høyt, sier Strand.

Og hvis RBK går videre mot Spanias tredje beste lag i fjor?

- Ja, da rangerer jeg den prestasjonen på samme høyde som seieren mot Milan, sier Strand.

De mange minnene. De store kampene. De gode prestasjonene. Den enorme rutinen. Det er det Åge Hareide trekker fram som RBKs store fordel i kveld.

- Det betyr så mye å ha med folk som Roar Strand, Erik Hoftun, Ørjan Berg, Christer Basma. De vet hvor nivået ligger. Og det sprer en trygghet til resten av spillergruppa. Målt i antall Champions League-kamper er det ikke mange topplag i Europa som kan skilte med flere kamper enn RBK, sier Hareide.

- Spent

Kaptein Erik Hoftun er enig med treneren.

- Ja, vi er spente. Men det er sant at det er slutt med de veldig høye skuldrene før slike storkamper. Vi greier å slappe av.

Selv om veteranene har opplevd mye, så suser det litt ekstra i blodet før en kamp som i kveld.

- Klart det gjør det, innrømmer Roar Strand.

- Jeg er mer spent. Dette er langt fra hverdagen i serien. Dette er spesielt. Og artig.

Og scorer Strand vinnermålet i kveld, så er det bare å døpe om stranda utenfor stadion til «Playa del Roar» med en gang. På norsk blir det «Roar Strand».

PLAYA DEL ROAR: Når man heter Roar Strand, så er man forpliktet til å kose seg på «playaen». Deportivos hjemmebane ligger rett ved den nydelige strandlinja i sentrum av La Coruña. Så RBK-gutta har hatt fine dager før den viktige kvalifiseringskampen i kveld. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->