Klart for ny superduell

Djokovic og Nadal kusende overlegne i semifinalene i Roland-Garros.

NY DUELL: Sist superstjernene møttes i en finale trakk Rafael Nadal det lengste strået. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE/NTB scanpix
NY DUELL: Sist superstjernene møttes i en finale trakk Rafael Nadal det lengste strået. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE/NTB scanpixVis mer

Novak Djokovic slo Roger Federer i tre strake sett, mens Rafael Nadal knuste landsmann David Ferrer. Dermed er de to beste på verdensrankingen finaleklare i Roland-Garros.

26-årige Nadal er klar for sin sjuende finale på Paris-grusen, og han har fortsatt til gode å tape et eneste sett i årets turnering. Dersom han tar tre nye sett i finalen og vinner enda en tittel i Roland-Garros, blir han den første spilleren noensinne som har vunnet sju ganger i Paris. Foreløpig står han likt med den svenske legenden Björn Borg på seks triumfer.

Verdensener Novak Djokovic blir imidlertid ingen lett mann å bryne seg mot. Serberen viste at han mener alvor med målsettingen om å vinne på Roland-Garros for første gang og bli den tredje mann som er mester i alle fire Grand Slam-turneringer samtidig.

Mange Federer-feil 2009-vinner Roger Federer kom aldri skikkelig inn fredagens annen semifinalekamp. Sveitseren slo hele 46 upressede feil, og måtte tåle å se Djokovic vinne 3-0 i sett med sifrene 6-4, 7-5, 6-3.

Nå må Djokovic stoppe Rafael Nadal, en mann som har vunnet turneringen seks av de siste sju gangene, for å gå helt til topps. Serberen slo rivalen hele sju ganger på rad gjennom fjoråret. Seiersrekken stoppet etter årets Australian Open. De to siste møtene har endt med Nadal-seier på grusbaner.

- Jeg er glad for å være i finalen her. Det er alltid vanskelig å spille mot Roger, sa Djokovic.

Serberen vant 43 kamper på rad i fjor før han ble stoppet av nettopp Federer i tilsvarende semifinale for ett år siden.

Ferrer utspilt Tidligere fredag var sjetteseedede Ferrer i realiteten sjanseløs i alle sett mot annenseedede Nadal. Av 19 tidligere oppgjør mellom de to spanjolene hadde Nadal vunnet 15. Ferrer stoppet sin fire år yngre landsmann i Australian Open i fjor, men har siden tapt fem strake møter innbyrdes mot Nadal. Alle disse tapene har kommer på grus.

- En kan ikke forvente å vinne en semifinale på denne måten mot en av de beste spillerne i verden. Det var den beste kampen min på Roland-Garros i år. David fortjente finaleplass og er en av mine beste venner på touren, sa Nadal etter seieren.

Det samme sa Nadal også etter å ha slått Juan Mónaco i forrige runde, og da han slo Nicolás Almagro i tredje runde. Å være på god fot med nummer to på verdensrankingen er tydeligvis ikke fordelaktig i den franske Grand Slam-turneringen i år.

Nadal har nå vunnet 51 av 52 kamper han har spilt på Roland-Garros siden debuten i det åpne franske mesterskapet i 2005.

- Jeg er veldig glad for å være i finalen. Det er ingen hemmelighet bak dette. Jeg har jobbet hardt hele livet for å nyte stunder som denne her i dag, sa spanjolen.

(NTB)