Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for ny thriller

Manchester United sendte Arsenal ned for telling med knock-outen i FA-cupens semifinale. Men som alle store mestere reiste Arsenal seg i kveld. Nå er det duket for ny thriller mellom de to gigantene, i serieinnspurten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

5-1 over Wimbledon, total enveiskjøring, tre nye poeng og seriekamp nummer 16 uten tap var Arsenals svar til alle som tvilte på at de ville klare å reise seg i serien etter cupsmellen. - Fotball dreier seg om hvordan man takler å vinne, og hvordan man takler å tape, skrev Arsenal-kaptein Tony Adams i kampprogrammet. I kveld viste Arsenal hvordan de takler å tape. United leder nå med ett poeng, men har overtaket i og med at de har seks kamper igjen å spille mot Arsenals fem. Med den formen Arsenal viser kan imidlertid de kampene fort bety 15 poeng. Det betyr en sluttsum på 81, og dermed må United også ha 15 poeng for å være sikre på at det ikke skal stå på målforskjellen. Arsenal styrte kveldens kamp helt fra start, men gikk til pause bare med Ray Parlours scoring etter 35 minutter. Etter hvilen eksploderte de røde og hvite og i løpet av ni minutter øket ledelsen fra 1-0 til 5-0. Patrick Vieira, et Ben Thatcher-selvmål, Dennis Bergkamp og Kanu satte alle ballen i nettet, og jubelen over Bergkamps scoring tydet på at han var tilgitt straffemissen i semifinalen mot United. Carl Corts redusering for Wimbledon betød ingenting for resultatet, men skrapet bare litt i Arsenals utrolige defensive statistikk. Laget hadde holdt nullen i sine seks siste seriekamper før i kveld, har holdt nullen i 21 kamper totalt og har bare sluppet inn tre mål siden nyttår. Manchester United vet at de får kamp om gullet.