TESTER FORMEN: Tiger Woods. Foto: NTB Scanpix
TESTER FORMEN: Tiger Woods. Foto: NTB ScanpixVis mer

Klart for nytt Tiger Woods-comeback

Tiger Woods står foran et déjà vu. For snart ett år siden gjorde han comeback på Bahamas. Nå gjør han det samme igjen.

Det amerikanske golfikonet har vært gjennom fire ryggoperasjoner og har vært ute i ti måneder.

Forventningene til den 42 år gamle golfstjernen er skyhøye, og amerikanske fans og medier har igjen flokket seg sammen på Albany Golf Club på Bahamas.

Samme som sist

For rundt ett år siden var scenarioet svært likt på samme bane. Woods gjorde comeback etter å ha vært ute etter operasjoner og 15 måneders pause.

Fans og medier var i ekstase da frelseren endelig var tilbake på golfbanen. Alt så ut til å gå bra, men åpningsrunden endte i 73 slag, nest sisteplass og en nedtur for den tidligere mesteren.

I februar måtte Woods trekke seg fra en turnering i Dubai med alvorlige ryggsmerter. En fjerde ryggoperasjon fant sted april, og en måned senere nådde den tidligere verdenseneren en ny nedtur. Da ble han arrestert for narkotikamisbruk, sovende bak rattet i bilen sin.

Politiets bilder og video av Woods gikk verden over på sosiale nettsteder etter hendelsen.

Nå skal alt være snudd på hodet til det bedre. Woods har innrømmet at han var blitt avhengig av smertestillende medisiner og har vært til behandling for det.

God følelse

– Jeg kom bra ifra det, og føler meg fantastisk. Jeg elsker livet, og smertene er endelig borte. Jeg har hatt mange venner som har hjulpet meg, og på den tiden skjønte jeg ikke hvor dårlig ryggen min egentlig var, sier Woods, som for tiden er ranket som nummer 1199 i verden.

Hans siste seier kom i 2013. Woods står fortsatt med sine 14 Major-seirer. Han har fire opp til legendariske Jack Nicklaus' 18 seire fra Masters, PGA-mesterskapet US Open og British Open.

Flere av hans konkurrenter er overrasket over den fysiske formen til mannen som sto som verdensener i 683 uker på trad.

– Folk vil bli sjokkert hvor bra spillet hans er igjen, sa en av sesongens store amerikanske spillere, Justin Thomas, nylig.

Han gikk til topps i PGA-mesterskapet og deltar sammen med Woods på invitasjonsturneringen på Albany Golf Club denne uken.

(NTB)