Klart for samba

Utenriksdepartementet bevilget i går 200000 kroner til Pequeninos do Jockey. Gutta fra São Paulo kan dermed forberede seg på tur til Norway Cup.

To lag - et 12-årslag og et 14-årslag - har helt siden i vinter forberedt seg på Europa-tur, men like før den planlagte avreisedatoen, 21. juni, ble turen avlyst. Sponsoren hadde trukket seg i siste liten. I dag får de kontrabeskjed:

Det blir tur likevel. Takket være norske penger blir sommerdrømmen virkelighet.

UD bevilget 200000 kroner i bistandsmidler i går ettermiddag. Dermed var kronerullinga i mål. Fra før hadde Prinsesse Ragnhild og Erling og Haakon Lorentzen bidratt med 100000 til sammen. Totalt er det samlet inn nesten 350000 kroner for å få «de små jockeyene» til Ekebergsletta.

- Jeg kan ikke få takket UD og prinsesse Ragnhild og Erling og Haakon Lorentzen nok, sier Norway Cup-general Frode Kyvåg.

13 seirer

Pequeninos do Jockey er tidenes mestvinnende Norway Cup-klubb med 13 seirer. Barna rekrutteres fra alle samfunnslag til fotballskolen som drives ved at de som har penger «sponser» skolen for de fattige.

- Jeg har selv vært i São Paulo og vet hva slags by det er. Under slike forhold er det enkelt å se hvor viktig idretten er, sier bistandsminister, Anne Kristin Sydnes til Dagbladet.

- Idrett og kultur er viktig i utviklingsarbeidet. På den måten er Norway Cup et kjempeflott arrangement.

Søker vertskap

Frode Kyvåg håper å få brasilianerne til Norge 22. juli.

- Det som står igjen nå, er å skape et meningsfylt tilbud til Pequeninos i uka før Norway Cup. Vi er ute etter norske klubber som vil være vertskap, sier Kyvåg.

- Vi har allerede følere ute blant klubber, men interesserte kan ta kontakt. Dette skal vi få til, hvis ikke tar jeg dem hjem til meg sjøl.

VI KOMMER: I går fikk de brasilianske stamgjestene i Norway Cup beskjed: Det bli penger til Oslotur i år også.