Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for slaget om Liverpool

John Arne Riise tilbake i Liverpool-troppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Everton - Liverpool direkte kl. 13.45.

John Arne Riise er tilbake i Liverpool-troppen i dagens kamp mot Everton, men starter på benken. Jamie Carragher og Mohamed sissoko er også tilbake, og starter kampen.

Få oppgjør kan måle seg med det tradisjonsrike Liverpool-derbyet hva gjelder intensitet, temperatur og prestisje.

Og i dag smeller det endelig  igjen.

Sterk Everton-åpning

Liverpool har vært best i byen de siste årene, men den blå naboen fra andre siden av Stanley Park har overrasket positivt i årets Premier League-åpning: Etter tre kamper har Everton 7 poeng og ligger på en fin fjerdeplass på tabellen.

Uten at Everton-manager David Moyes tar lettere på oppgaven av den grunn.

- Liverpool har noen fantastiske spillere og vil kjempe om tittelen denne sesongen, så vi vet dette blir en massiv utfordring, sier Moyes i følge BBC før dagens kamp.

STARTER CROUCH ?: Liverpool-spissen har vist fryktinngytende form den siste tiden, men er ikke garantert startplass i dag i konkurranse med Bellamy, Fowler og Kuyt. Foto:EPA
STARTER CROUCH ?: Liverpool-spissen har vist fryktinngytende form den siste tiden, men er ikke garantert startplass i dag i konkurranse med Bellamy, Fowler og Kuyt. Foto:EPA Vis mer

Liverpool har kun spilt to kamper i årets Premier League, men er ubeseiret etter uavgjort mot Sheffield United i åpningskampen og seier på Anfield mot West Ham. Og manager Rafael Benitez er trygg på at Liverpools nyervervelser vil mestre Goodison Park, og sikre røde poeng.

- Har spilt på Nou Camp

- Mange av spillerne har kanskje ikke spilt denne kampen før, men de har mer enn nok erfaring. Fabio Aurelio og Mark Gonzalez ghar spilt på Nou Camp i Barcelona og Bernabeu i Madrid - de vet hvordan det er å spille med en så intens atmosfære, sier Benitez.

Begge fjorårets derby endte 3-1 til Liverpool, og spesielt oppgjøret på Anfield var av det temperamentsfulle slaget.

Fire mål, et selvmål, ni gule kort, to røde kort (Steven Gerrard og Andy Van der Meyde) og en annulert scoring.

Det er lov å håpe på et nytt Merseyside-drama i dag.

NB: John Arne Riise og Jamie Carragher ble begge testet i formiddag og er med i troppen på Goodison. Riise starter på benken, mens Carragher starter.

Sannsynlige tropper:

image: Klart for slaget om Liverpool

Everton: Howard, Neville, Lescott, Yobo, Stubbs, Weir, Naysmith, Hibbert, Osman, Cahill, Davies, Arteta, Carsley, Johnson, Beattie, Wright, Valente, Anichebe.

Liverpool: Reina, Finnan, Aurelio, Hyypia, Carragher, Alonso, Sissoko, Gerrard, Garcia, Crouch, Fowler Reserver:  Dudek, Agger, Riise, Pennant, Kuyt. 

Everton- Liverpool direkte kl. 13.45.

•Din kommentar: Hvem vinner dagens derby?

<B>STERK ÅPNING:</B> David Moyes\' Everton har åpnet imponerende i Premier League. I dag tar de i mot naborival Liverpool.