Klart for spansk fotballfest

Stjernelista er endeløs når Primera Division sparkes i gang igjen i dag. Tre av Norges tidligere Spania-proffer vurderer hvem som er ligaens ti beste spillere.

-  Det er så mange gode spillere å velge mellom at det er helt nifst, sier tidligere Sevilla-proff Frode Olsen.

Forrige sesong ble Barcelona spansk seriemester for første gang siden 1999, foran Real Madrid og Villarreal. I sommer har utfordrerne - med Real Madrid i spissen - styrket stallen betraktelig. Dagbladet har utfordret de gamle Spania-proffene Frode Olsen (Sevilla), Sigurd Rushfeldt (Racing Santander) og Dan Eggen (Celta Vigo og Alavés) til å plukke ut de ti beste spillerne i Primera Divisisn.

Det ble langt fra noen enkel oppgave. Etter å ha summert svarene, hadde spillere som Raúl og David Beckham blitt veid og funnet for lette.

Dan Eggen og Sigurd Rushfeldt tror Barcelona vinner igjen, mens Olsen har tro på at Real Madrid klarer å ta tilbake hegemoniet.

Klokka 20 i kveld starter verdens kanskje beste fotballiga igjen med Alavés- Barcelona.

Her er de ti spillerne som scorer høyest hos Frode Olsen, Dan Eggen og Sigurd Rushfeldt:

1 Ronaldinho, Barcelona Leken i det meste. Smiler mens han foretar fintene. En spiller det går an å elske selv om man heier på motstanderlaget.

Olsens kommentar:

Eggens kommentar: Fysisk og teknisk er han suveren. Det kan nesten bli litt vel mye triksing iblant, men det er morsomt å se på.

2 Juan Roman Riquelme,Villarreal

Rushfeldts kommentar: Mannen bak halvparten av Forlans mål. Hammerskudd.

Olsens kommentar: Imponerte voldsomt da han kom til Villarreal fra Barcelona. Hovmesterblikk og ballbehandling i verdensklasse. Han ser god ut selv om ballen er på motsatt halvdel.

3 Carles Puyol, Barcelona

Eggens kommentar: Et jern av en midtstopper. Han er ikke så veldig elegant, men det han gjør er uhyre effektivt. Han spiller så godt som aldri en dårlig kamp.

Rushfeldts kommentar: Verdens beste midtstopper. Punktum.

4 Fernando Torres, Atletico Madrid

Olsens kommentar: Glimrende teknisk spiss. Født i 1984 og har stor fremtid selv om han allerede i dag er en av de beste i ligaen. Kaptein på Atletico forteller det meste.

Eggens kommentar: Torres er fortsatt ung, og spiller med en sjelden friskhet. Han er frekk og uredd, og er en ekte målscorertype.

5 Samuel Eto\'o, Barcelona

Rushfeldts kommentar: Kanskje Barcas viktigste spiller i fjor. Måljeger med fart.

Eggens kommentar: Han har virkelig funnet tonen i Barcelona. Målscorer og fysisk eksepsjonell. Er man både teknisk og rask blir det alltid farlig, og Eto\'o er begge deler.

6 Zinedine Zidane, Real Madrid

Rushfeldts kommentar: Fortsatt blant de aller beste selv om alderen kanskje merkes.

Eggens kommentar: Ingen andre kan måle seg i teknikk, balanse og eleganse. Men han er blitt litt eldre, og forrige sesong stemte det ikke så bra lenger. Jeg tar ham med i håp om at han kommer tilbake.

7 Creus Xavi, Barcelona

Olsens kommentar: Xavi er Barcelonas svar på Roar Strand. Han er en motor, og en veps på midtbanen sammen med Deco.

Eggens kommentar: En motor på verdens kanskje beste lag. Han er en pasningssentral og har stort overblikk. I tillegg er han teknisk god og klok.

8 Ronaldo, Real Madrid

Rushfeldts kommentar: Enormt potensial, burde vært blant verdens beste hvert år, men er dessverre litt for glad i bamsemums.

9 Joaquín, Real Betis

Olsens kommentar: Fantastisk høyrekant. Stor fart og veldig flink til å utfordre én mot én. I tillegg en god målscorer.

Eggens kommentar: Atletisk, kjapp og uortodoks høyrekant. Det er en spiller med et veldig driv, som bare blir bedre og bedre.

10 Rubén Baraja, Valencia

Olsens kommentar: Glitrende sentral midtbane eller hengende spiss. Teknikk og overblikk. Stort driv i eget spill.

Eggens kommentar: Det finnes mange med bedre fysikk, men han er likevel en ganske komplett midtbanespiller. Han er stø og solid.

b> BEST AV ALLE: Barcelonas juvel, Ronaldinho, er den største attraksjonen i spansk og internasjonal fotball. - En spiller det går an å elske selv om man heier på motstanderlaget.