Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klart for tidenes Formel 1-fartsfest

At Michael Schumacher (37) vinner formel 1-VM var lenge like sikkert som at RBK ville vinne den hjemlige fotballserien. Helt til begge sprakk i fjor. I år er han garantert like revansjesugen som trønderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Fernando Alonso (24) ble tidenes yngste VM-vinner i Formel-1 i fjor brøt han samtidig den sjudoble verdensmesteren seiersrekke på fem strake titler. Schumacher var så suveren i sin Ferrari at å sette penger på ham som VM-vinner har vært noe av det sikreste - og kjedeligste - du har kunnet sette penger på hos bookmakere.

Så fikk tyskeren og Ferrari motgang i fjor. Schumacher gjorde feil som ikke ligner ham og den italienske bilfabrikanten sakket akterut i utvikling av bilen. De trodde nok at titlene fortsatt ville renne inn av seg selv så lenge Schumacher satt bak rattet.

Den feilen gjør de ikke en gang til.

To favoritter

Det interessante spørsmålet foran søndagens VM-åpning i Bahrain er om 37-åringen - Schumacher er den eldste i årets Formel 1 - likevel er blitt for gammel til å hamle opp med sine yngre, sultne og fryktløse konkurrenter. At Schumacher droppet den årvisse ferien på hytta i Trysil etter nedturen i fjor sier iallfall en hel del om hans motivasjon for å hente hjem en ny tittel i sitt siste kontraktsår med Ferrari. I går var han raskest i kvalifiseringen i Bahrain.

-  Det har vært en ok dag for oss, og jeg er fornøyd. I forhold til de andre teamene ser vi konkurransedyktige ut, men et ordentlig svar på det får vi først når alle kjører med lite bensin og nye dekk, sier Michael Schumacher.

Likevel stiller han til start i år uten favoritt-stempelet. Det må spanske Alonso i Renault dele med finske Kimi Räikkönen i McLaren-Mercedes. Begge vant sju hver av de 19 løpene i fjor.

Kimi så ut som en vinner allerede i fjor, men måtte altfor ofte bryte med tekniske problemer, og endte til slutt 21 poeng bak verdensmester Alonso. I går sleit han også litt med tekniske problemer.

 STRÅLTE: Formel 1-kongen Michael Schumacher var meget fornøyd med bilen og teknikerne etter å ha kjørt raskest av alle i kvalifiseringen i Bahrain. I dag har Schumi sin 65. pole position. Foto: AP/Scanpix
STRÅLTE: Formel 1-kongen Michael Schumacher var meget fornøyd med bilen og teknikerne etter å ha kjørt raskest av alle i kvalifiseringen i Bahrain. I dag har Schumi sin 65. pole position. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Fernando Alonso var fjerde raskest i gårsdagens kvalifisering.

Forsvarer VM-tittelen

-  Bilen føles komfortabel å kjøre, så jeg er tilfreds med situasjonen. Det er godt å endelig kjenne kjørefølelsen igjen, og det var spesielt å å kjøre ut på banen med nummer 1 på bilen, sa han etter testkjøringen.

For spanjolen blir årets sesong spesiell på flere måter:

 Han skal for første gang forsvare en VM-tittel. Det blir spennende å se hvordan han takler et slikt press på sine unge skuldrer. Alonso var iallfall optimistisk etter testkjøringen i Bahrain i går, hvor han ble klokket inn til femte beste tid.

-  Å forsvare et mesterskap er vanskeligere enn å vinne det første. Det er store forventninger til meg nå. Men testingen her i Bahrain har gått bra, og jeg tror definitivt at vi kan være med å kjempe om seieren her, sier Alonso.

Siste sesong

 Vel så interessant skal det også bli å se om det får noen betydning utover i sesongen at Alonso kjører sin siste sesong for Renault. Jo mer teamledelsen forteller sin stjernefører, jo mer informasjon vil han få med seg når han neste sesong skal ratte for McLaren-Mercedes.

Men det er også flere som kan blande seg inn i tetsjiktet i en sesong som virker mer åpen og spennende enn på mange år:

 Ingen satser mer og tyngre enn Toyota-teamet, som med de rutinerte førerne Jarno Trulli og Ralf Schumacher vil ha et ord med i laget når seirene skal deles ut.

 Rubens Barrichello og Jenson Button i Honda har både bil og talent til å gå helt til topps.

KAMP OM TRONEN: Verdensmester Fernando Alonso (midten) vil møte sterk konkurranse fra Kimi Räikkönen og Michael Schumacher.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!