Martin Ødegaard:

Klart Haaland-svar: - Selvfølgelig

Martin Ødegaard (22) ville ikke lette på sløret om klubbframtida, men har et tydelig svar på om han skulle likt å bli lagkamerat med Erling Braut Haaland (20) i Real Madrid.

TAUS: Martin Ødegaard ville ikke si noe om klubbframtida. Foto: Geir Olsen / NTB
TAUS: Martin Ødegaard ville ikke si noe om klubbframtida. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA/OSLO (Dagbladet): Tirsdag møtte Martin Ødegaard og Ståle Solbakken pressen før den kommende privatlandskampen mot Luxemburg på onsdag.

Der startet Ståle Solbakken sin del av pressekonferansen med å gi ut laget til kampen mot Luxemburg. Det er som følger:

Hansen - Svensson, Strandberg, Ajer, Meling - Moi, Thorsby, Ødegaard, Hauge - Sørloth, Haaland.

Taus

Martin Ødegaards klubbframtid ble naturlig nok et tema under dagens presseseanse.

- Det tok ikke lang tid før det spørsmålet kom … jeg har ikke så mye å si om det. Jeg har vært på lån og har kontrakt med Madrid videre, og det forholder jeg meg til, sa Ødegaard i forbindelse med klubbframtida.

Drammenseren var som kjent på utlån i Arsenal denne sesongen, og skal etter planen tilbake til Real Madrid. Hvis han blir i den spanske hovedstaden, får Ødegaard en ny trener å forholde seg til.

- Nå kommer det ny trener og det blir spennende å se hvem det er. Men det er alltid trist når trenere går, så jeg må få takket Zidane for det han har hjulpet meg med på første- og andrelaget.

Ødegaard fikk også spørsmål om klubbframtida til Haaland, og om han hadde noen informasjon om hva som kunne skje:

- He-he. Det er klart vi snakker sammen om det meste. Jeg spør ham litt jeg også. Men det er som han sier til dere, han har ikke så mange kommentarer, vi får se hva som skjer, humret Ødegaard.

På direkte spørsmål om han skulle likt å ha blitt lagkamerat med Haaland i Real Madrid:

- Selvfølgelig.

Banner

I forkant av pressekonferansen var det hengt opp to banner i bakgrunnen, med et tydelig budskap til myndighetene.

På banneret, hengt opp rett ved treningsbanen, står det «DET STARTET I BREDDEN». Samtidig står det navnet på de ulike spillerne i den aktuelle landslagstroppen, samt breddeklubben de startet sin karriere i. Det er også et banner med påskriften «#HELEBREDDENNÅ» som henger ved siden av.

Ødegaard ble spurt om breddemarkeringen.

- Dette er en viktig greie, det har gått for lenge nå hvor bredden ikke har fått spille. Man har forsket på dette, og vist hvor liten risko det er. Jeg mener at det er større negativitet at man ikke får spille. Det er en «no-brainer» å få i gang fotballen, sa Ødegaard.

Forhåpninger

Solbakken har store forhåpninger til samspillet mellom Haaland og Ødegaard i de kommende landskampene mot Luxemburg og Hellas

- De har alle forutsetninger for å bli gode. Forrige samling kunne Erling hatt fem mål og Martin var plaget av ankelen sin. Jeg er mer opptatt av at laget skal fungere enn at en link mellom to spillere skal fungere, sa Solbakken.

- Så gode som de er, så vil det alltid bli bra. De kommer til å funke, og har gjort det i perioder allerede.

De to kommende privatlandskampene mot Luxemburg onsdag og Hellas søndag - blir de siste kampene før en ferie for flere av landslagsspillerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer