Michael Schumacher

- Klart han følger med

Michael Schumachers tidligere sjef, Jean Todt, besøker sin tidligere elev ofte. Nå letter han igjen på sløret.

SKADD I ULYKKE: Michael Schumacher ble skadd i en skiulykke i 2013. Foto: NTB
SKADD I ULYKKE: Michael Schumacher ble skadd i en skiulykke i 2013. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hvordan det står til med Michael Schumacher (51) etter ulykka i Alpene i 2013, vet vi fremdeles svært lite om. Familien er svært opptatt av at lite skal se offentlighetens lys, men fra tid til annen uttaler venner og tidligere kollegaer seg etter å ha besøkt Formel 1-legenden.

Det har blant annet hans tidligere sjef og venn Jean Todt gjort en rekke ganger. Tirsdag snakker han om Schumacher i et intervju med den franske radiokanalen RTL.

Der fikk han blant annet spørsmål om tyskerens helsetilstand.

- Her vil jeg være tilbakeholden. Michael kjemper, vi må bare ønske for ham og familien at ting blir bedre. Han har det godt, og har gode folk rundt seg, sier Todt, som nå er sjef for Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Michael Schumacher

  • Født: 3. januar 1969 i Hürth-Hermülheim, Tyskland.
  • Sivilstand: Gift med Corinna, to barn (Gina-Maria og Mick)
  • Tidligere formel 1-fører.
  • Tidligere lag: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes.
  • Formel 1-debut: 25. august 1991.
  • Grand Prix-seirer: 91 VM-titler: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). (NTB)
SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. I 2018 publiserte familien det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Følger med på sønnen

Schumacher er en ubestridt legende i Formel 1. Selv om Lewis Hamilton denne helga tangerte Schumacher med sju VM-seire, er merittlisten helt vanvittig. Blant annet har han hele 91 Grand Prix-seire.

Sønnen Mick ble tidlig bitt av basillen, og er nå oppe og snuser på en Formel 1-debut. 21-åringen har tatt store steg denne sesongen, og har signert en kontrakt med Alfa Romeo.

Dette følger faren med på, sier Todt.

- Det er klart han følger med. Mick kommer trolig til å kjøre i Formel 1 neste år, noe som blir en stor utfordring. Vi ville vært overlykkelige for å få en ny Schumacher helt i toppen, sier han.

Sønnen har som resten av familien uttalt seg svært lite om faren. Men i fjor levnet han liten tvil om hva han tenker om faren.

- Jeg er lykkelig over å være sønn av tidenes største Formel 1-kjører, og jeg er lykkelig over at han stadig blir beundret for det. Selv om det ofte er vanskelig, så er det som det er. Det er gode og dårlige stunder, sier han.

Hemmeligheter

Det vi vet om Schumacher, er at han sammen med familien har tilhold i Gland ved Genévesjøen i Sveits. Sammen med kona Corinna har han dattera Gina-Maria, som er en lovende rytter, i tillegg til nevnte Mick.

I 2019 kom det uvanlig mye informasjon om tilstanden til tyskeren. Det ga fansen håp om at sannheten en gang vil komme fram.

Kona og barna blir konstant presset til å gi offentligheten mer informasjon, og i forbindelse med Formel 1-profilens bursdag i fjor, kom de med en etterlengtet uttalelse.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som er menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat, fortalte de til sulteforede fans

Selv om familiens uttalelser av og til havner i media, er de som regel ribbet for informasjon. Det har fått flere til å reagere. Enkelte mener at fansen fortjener å vite hvordan 51-åringen har det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer