- Klart jeg er skuffet

- Klart jeg er skuffet, både på lagets og egne vegne. Forrige sesong spilte jeg alle kampene for Liverpool. Fortsatt er målet mitt å spille mest mulig, sier John Arne Riise etter gårsdagens poengdeling på Anfield.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Newcastle hadde utlignet Liverpools 2- 0-ledelse helt på slutten, begynte hjemmefansen å synge Riise-sangen. Det hjalp ingen verdens ting: Manager Gerard Houllier lot ham bli på benken.

Rotering

- John Arne har lagd to mål på tre kamper, men måtte hvile i går takket være Houlliers roteringssystem. Jeg tror ingen vet hvorfor, sier Riise-agent Einar Baardsen til Dagbladet.

Riise ble matchvinner i seriepremieren mot Aston Villa (1- 0 borte), og scoret sitt andre Premier League-mål for sesongen i 2- 2-kampen i Blackburn. Da trodde han at han var matchvinner. I går kveld fikk han ikke engang sjansen, en klar tabbe av Liverpool-manageren, som fyller 55 år i dag.

- Dette var en kamp vi burde vunnet. Vi forspilte for mange sjanser, og burde punktert kampen på 2- 0. I stedet lot vi Newcastle få komme inn i matchen, og tapte to viktige poeng, sa en skuffet Houllier etter poengdelingen.

Hamann og Owen

10 minutter før slutt så alt rosenrødt ut for Liverpool. Dieter Hamann hadde truffet mål for første gang denne sesongen, og gjort som mot Newcastle på Anfield i fjor: overlistet motstanderens keeper. Etter å ha løpt gjennom hele motstanderforsvaret, satte han ballen sikkert i det lengste hjørnet: 1- 0 til hjemmelaget. 18 minutter før slutt ble Sami Hyypiä brukt som klatrestativ av Nikos Dabizas, og Michael Owen la på til 2- 0 fra straffemerket etter først å ha fintet ut keeper Shay Given. Det var hans tolvte mål mot Newcastle, og det 112. Premier League-målet hans i karrieren.

Alle, bortsett fra Newcastle-manager Bobby Robson, trodde kampen var avgjort.

Da kastet ringreven på Newcastle-benken alle mann i angrep. Gary Speed reduserte først til 1- 2, før Alan Shearer headet inn utlikningsmålet. I løpet av 10 dramatiske sluttminutter var 2- 0 vendt til 2- 2. Liverpool-fansen og manager Gerard Houllier så med fortvilelse tabelledelsen forsvinne. Fortsatt er det Tottenham som leder Premier League.

Riise kommer til Oslo i dag. Hvilen i går betyr at han er mer sulten enn noen gang foran lørdagens landskamp. Og Nils Johan Semb er ikke den som lar Riise sitte på benken.

SCORET FØRST: Dietmar Hamann i ferd med å lage Liverpools første mål i gårsdagens kamp mot Newcastle i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer