Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Klart jeg er storfavoritt

Marit Bjørgen om minitouren på Lillehammer.

I EN EGEN KLASSE: Marit Bjørgen var raskest fra prolog til finale på Lillehammer i går. Nå innrømmer hun overfor Dagbladet at hun har blitt raskere i sprint denne sesongen. Til konkurrentenes store fortvilelse.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I EN EGEN KLASSE: Marit Bjørgen var raskest fra prolog til finale på Lillehammer i går. Nå innrømmer hun overfor Dagbladet at hun har blitt raskere i sprint denne sesongen. Til konkurrentenes store fortvilelse.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Hun er så sterk. Og gammel, sa Heidi Weng på pressekonferansen etter sprinten på Lillehammer i går, og fikk Marit selv til å rykke til i stolen ved siden av.

På den helnorske pallen var Marit Bjørgen nok en gang i en helt egen klasse, og da Bjørgen fikk muligheten svarte hun på Wengs lille aldersstikk.

- Jeg er glad for å ha de unge jentene bak meg, selv om jeg er sikker på at det irriterer dem litt, smilte hun.

«Hu derre Bjørgen» Og har selvfølgelig helt rett. Weng var overlykkelig over endelig å lykkes i en sprint, og tredjeplassen kjentes nesten ut som gull da Dagbladet snakket med henne like etter løpet. Det var bare Bjørgen som irriterte.

- Hu derre Bjørgen, ass. Jeg veit at jeg alltid taper til hun berta der på toppen av den siste bakken, og det gjorde jeg nå også, fortalte hun, men passet selvfølgelig på å anerkjenne Bjørgens maktdemonstrasjon.

- Akkurat nå er det ikke noe å få gjort med hu derre Marit Bjørgen. Hun er litt for sterk, ssmilte hun.

For det er ikke tilfeldig at Marit nå dominerer i sprint igjen. Foran denne sesongen har hun bestemt seg for å gjøre noe med startene sine i sprint. Den treninga har gjort henne mye raskere i kroppen også.

- Jeg har hatt litt mer fart i kroppen enn jeg har hatt før syns jeg. Det får jeg vist igjen i dag. Jeg syns jeg har kommet meg godt ut fra start av i sprintene, så jeg syns jeg har sett litt av det jeg har følt i sommer og høst, at jeg har blitt litt rappere i kroppen, sier hun til Dagbladet.

Den ørlille økningen i hurtighetsøkter har altså gjort Bjørgen enda verre å slå i sprint denne sesongen. Til nå har hun to av to mulige seire denne sesongen.

- Det er utrolig imponerende, sier OL-mester Maiken Caspersen Falla om Bjørgens utvikling.

Storfavoritt
Så hva skal man gjøre med Marit Bjørgen for å slå henne?

- Jo, det er bare å trene og stå på, så er det mulig det. Men jeg syns jeg var veldig bra i dag, og jeg har jo følt at treninga har gått veldig bra i sommer og høst. Jeg ser jo igjen at jeg får uttelling for det, jeg syns jeg var sterk gjennom hele dagen. Jeg er egentlig veldig fornøyd, svarer Bjørgen da vi spør henne.

Spørsmålet alle andre stiller seg er om ikke Bjørgen har avgjort hele minitouren allerede. Therese Johaug er allerede 32 sekunder bak i sammendraget, Charlotte Kalla 36 sekunder, mens Justyna Kowalczyk er mer enn 40 sekunder etter Rognes-ekspressen.

- Jeg har jo vunnet den de siste åra, så det er klart jeg er storfavoritt. Men Therese vant med 45 sekunder sist helg, så jeg må gå fort i morgen (i dag, journ.anm.) og på søndag skal jeg klare å holde unna, sier Bjørgen.

- Hvor mye må du har for å være trygg?

- Det er vanskelig å si, men jeg håper jo egentlig ikke at jeg trenger 45 sekunders forsprang for å klare å holde unna, ler hun. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling