MÅ STOLE PÅ DISSE: Japans Yuika Sugasawa (f.v.), Yuki Ogimi og Asuna Tanaka ferier en av VM-scoringene. Japan er tittelforsvarer og har vunnet alle kampene sine i gruppespillet. Slår de Nederland i åttendedelsfinalen i natt, skaffer de Norge en ekstrasjanse til å kvalifisere seg til OL. Foto: THE CANADIAN PRESS/John Woods
MÅ STOLE PÅ DISSE: Japans Yuika Sugasawa (f.v.), Yuki Ogimi og Asuna Tanaka ferier en av VM-scoringene. Japan er tittelforsvarer og har vunnet alle kampene sine i gruppespillet. Slår de Nederland i åttendedelsfinalen i natt, skaffer de Norge en ekstrasjanse til å kvalifisere seg til OL. Foto: THE CANADIAN PRESS/John WoodsVis mer

- Klart jeg heier veldig på Japan i natt

Trine Rønning (32) gir ikke opp OL-drømmen.

OTTAWA (Dagbladet): Sist natt gikk fotballjentene på tidenes nedtur da de røk ut av VM med 1-2 tap mot England.

I natt håper de på en ørliten opptur.

Japan og Nederland gjør opp om den siste kvartfinalebilletten i oppgjøret i Vancouver klokka 04.00 norsk tid.

Vinner Japan kampen - som de fleste tror - får Norge en omspillsmulighet om den siste europeiske plassen i Rio-OL neste sommer.

Bare Tyskland, Frankrike og England av de europeiske lagene har kommet seg helskinner gjennom til kvartfinalene i VM. England deltar imidlertid ikke i OL.  Og siden Europa har tre OL-plasser, er det umulig å kåre det tredje beste laget - gitt at Nederland taper i kveld.

Kan få omspill I så fall har både Norge, Sverige, Sveits og Nederland alle kommet absolutt like langt i VM - og må gjøre opp om den siste plassen seg i mellom.

- Vi vet foreløpig veldig lite om hvordan og hvor dette skal foregå. Det vet vel ikke UEFA heller, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

Han regner med å få rask beskjed om hvordan omspillet skal foregå, og lover av forbundet skal gjøre sitt for at jentene er best mulig forberedt til å gripe sjansen - om de får den.

- Det lille jeg har hørt, er at det sannsynlugvis vil bli avgjort i februar eller mars til vinteren, sier Semb til Dagbladet.

Tittelforsvarer Du får ikke rare oddsen om du setter pengene dine på Japan i natt.

Men Nederlenderne har vist tidvis bra fotball så langt i VM, som da de slo New Zealand 1-0 i åpningskampen. Den ble fulgt opp med 1-1 mot vertslandet Canada før det ble tap mot Kina. Det spilte ikke all verdens rolle for de nederlandske jentene, de var videre uansett.

Og de vet selvsagt hva som ligger i potten i natt. Med seier over tittelforsvarerne fra Japan - som har vunnet alle gruppespillskampene sine -  er de det tredje europeiske laget som kommer seg til kvartfinalen, og er automatisk OL-klare.

De norske jentene får med seg kampen før de forlater Canada seint i kveld, og håper å kunne gå på flyet hjem til Norge med en liten opptur i lomma.

- Det er klart vi heier veldig på Japan i kveld, sier Trine Rønning til Dagbladet.