Petter Northug tilbake på landslaget?

Klart krav for å la ham komme tilbake: Nå må Petter slutte å feste!

Landslagsledelsen setter en tydelig betingelse for å gi Northug en ny sjanse. Men egentlig er det han som velger fritt.

MÅ SATSE: Det absolutte kravet fra skiledelsen for å hente Petter inn på landslaget igjen, er at han nå blir en såkalt «24-timers utøver, skriver Esten O. Sæther. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅ SATSE: Det absolutte kravet fra skiledelsen for å hente Petter inn på landslaget igjen, er at han nå blir en såkalt «24-timers utøver, skriver Esten O. Sæther. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I YLVIS-BRØDRENES mer enn parodiske TV-dokumentar om Petter Northug, er den elleville åpningssekvensen lagt til et utested i Trondheim. Dersom det etter neste vinter blir mulig å dra den glade historien om enda et vellykket come back for den fortsatt unge nok langrennskongen, vil den nye fortellingen definitivt ikke starte slik:

  • Det absolutte kravet fra skiledelsen for å hente Petter inn på landslaget igjen, er at han nå blir en såkalt «24-timers utøver»; altså at fokuset døgnet igjennom ligger på å bli best mulig i idrett.

Akkurat den betegnelsen har for øvrig ikke så mye å gjøre med andres betingelser eller forventninger. Det gjelder egentlig bare din egen lyst til å bli den beste; altså på samme vis som Petter trente seg opp den sommeren og høsten før bragdene under det eventyrlige verdensmesterskapet i Falun i 2015.

Eller som Ole Einar Bjørndalen; en annen norsk vinterlegende, etter sitt siste OL-gull fortalte om hverdagen han hadde valgt for å få suksess:

- Jeg har ikke gjort noe annet i år enn å trene, hvile og spise. Det har vært ensomt til tider, men det går bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer